Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, susţine că, până la pronunţarea deciziei finale, Liviu Dragnea trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie şi subliniază că nu există motive întemeiate pentru care acesta să nu rămână preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Nu văd niciun motiv pentru care Liviu Dragnea să nu rămână preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor! Mai mult ca oricând, trebuie să rămânem uniţi în faţa acestor presiuni multiple menite să destabilizeze echilibrul politic în România. Respectarea prezumţiei de nevinovăţie, aşa cum ne cere Comisia Europeană, prin Directiva 2016/343, trebuie aplicată şi în acest caz. Până la pronunţarea sentinţei definitive, nu avem dreptul să împărţim vinovăţii! Înţeleg că ne apropiem cu paşi repezi de campania electorală, dar toţi cei care cer acum demisia preşedintelui PSD trebuie să înţeleagă că încalcă Constituţia României, Directivele Europene şi standardele Comisiei de la Veneţia”, arată Dan Nica, într-un comunicat transmis de Biroul de presă al PSD.
 
Liderul europarlamentarilor PSD mai subliniază că deciziile CCR trebuie respectate cu consecvenţă în acest caz: ”Decizia CCR 405, care a dispus Parlamentului să modifice articolul privind abuzul în serviciu, trebuie respectată uniform în pronunţarea sentinţei. Nu este corect ca, pentru aceeaşi faptă, unii să fie achitaţi, iar alţii să fie condamnaţi, în funcţie de diverse interpretări. Dacă această decizie a CCR va fi respectată la judecarea apelului, Liviu Dragnea poate beneficia de achitare”.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.