Liderul eurodeputaţilor PSD Dan Nica a precizat că, în această sesiune plenară de la Strasbourg, Parlamentul European dezbate soluţii pentru stoparea creşterii facturilor, în contextul consecinţelor sociale şi economice ale războiului din Ucraina, după ce a fost preluat de către grupul Social-Democrat din PE campania iniţiată de către PSD numită „Jos facturile!”. El a adăugat va fi discutată şi ntroducerea unui impozit excepţional pentru companiile din sectorul energetic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am solicitat, încă de anul trecut, Comisiei Europene şi statelor membre plafonarea preţurilor la energie. De asemenea, cerem urgent măsuri sociale concrete, pentru a amortiza efectul acestei crize asupra cetăţenilor. E nevoie de transparenţă cu privire la preţul energiei şi în acest sens trebuie rezolvată problema speculaţiilor pe piaţa gazelor naturale şi decuplat preţul la energie de hub-ul TTF din Amsterdam. De asemenea, avem nevoie de un mecanism european de achiziţii comune pentru energie şi gaze, pentru a consolida puterea de negociere a UE şi a reduce preţul importurilor”, a explicat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

El a adăugat a cerut şi „declararea ca urgenţă la nivel european a inflaţiei cauzate de scumpirea energiei, iar companiile care fac profituri excepţionale de pe urma crizei trebuie taxate corespunzător”.

„Cetăţenii nu trebuie sa aleagă între a avea alimente, medicamente sau căldură în casă”, a conchis europarlamentarul PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.