Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a participat la dezbaterea raportului referitor la Politica de coeziune pentru perioada 2014-2020, punerea în aplicare şi rezultatele ei în statele membre, el afirmând că România a reuşit să absoarbă aproape în totalitate cele 24 de miliarde de euro disponibile în perioada 2014-2020, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică şi socială a oraşelor şi a comunităţilor rurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Politica de coeziune a Uniunii Europene reflectă solidaritatea între statele membre, regiunile mai puţin dezvoltate primind sprijin financiar pentru a recupera decalajele şi a-şi creşte nivelul de dezvoltare. Am participat, în plenul Parlamentului European, la dezbaterea raportului referitor la Politica de coeziune pentru perioada 2014-2020, punerea în aplicare şi rezultatele ei în statele membre”, afirmă europarlamentarul Dan Motreanu într-o postare pe Facebook. 
 
El arată că ”politica de coeziune este principalul instrument prin care Uniunea Europeană îşi demonstrează valoarea adăugată, îmbunătăţind calitatea vieţii de zi cu zi a cetăţenilor”.
 
”Este, de asemenea, principalul instrument prin care putem contracara narativul celor care pun sub semnul întrebării apartenenţa la UE. România a reuşit să absoarbă aproape în totalitate cele 24 de miliarde de euro disponibile în perioada 2014-2020, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică şi socială a oraşelor şi a comunităţilor rurale”, afirmă Motreanu.
 
El mai menţionează că ”aceste investiţii au avut efecte vizibile în dezvoltarea infrastructurii rutiere, a transportului public, modernizarea şcolilor şi a spitalelor, renovarea clădirilor, sprijinul pentru dezvoltarea IMM-urilor, antreprenoriatului şi crearea de noi locuri de muncă”. 
 
”Aceste investiţii reprezintă argumente solide pentru o campanie electorală pro-europeană şi consider absolut necesar menţinerea şi consolidarea politicii de coeziune drept principal instrument al dezvoltării europene”, subliniază Motreanu. 
 
Eurodeputatul PNL mai spune că, ”cu cât vom aloca în viitor un buget mai consistent politicii de coeziune, cu atât vom reuşi să întărim sentimentul de apartenenţă şi sprijinul pentru proiectul european al populaţiei, în special în regiunile în care cetăţenii se simt lăsaţi în urmă sau sunt atraşi de propaganda înşelătoare a regimurilor nedemocratice”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.