Europarlamentarul PNL Dan Motreanu afirmă că nu crede într-un proiect politic PNL-PSD pe şapte ani de zile şi crede că această coaliţie va fi permanent dezbătută, întrucât există foarte multe lucruri care despart cele două formaţiuni. Motreanu a reafirmat că cea mai potrivită variantă de guvernare în acest moment ar fi fost cu USR, dar a apreciat că PNRR uneşte PNL şi PSD, fiind, de fapt, un program de guvernare pentru toate partidele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu sunt unul care să părăsesc partidul atunci când majoritatea din partid decide altceva, dar sunt un membru de partid care cred că, pentru România de astăzi, guvernarea cea mai potrivită ar fi fost cu USR”, a afirmat, la Digi 24, Dan Motreanu.  

Întrebat când va fi reevaluată coaliţia cu PSD, Motreanu a afirmat: ”Eu cred că va fi o dezbatere continuă pentru că există multe incompatibilităţi între PNL şi PSD. Există, însă, în acest moment un punct comun – PNRR (...) este un nou program de guvernare pentru toate forţele politice”.  

De asemenea, întrebat când vor decide liberalii dacă a fost o coaliţie bună şi dacă vor continua cu social-democraţii, Motreanu a declarat: ”E greu de anticipat, când şi cum se va întâmpla. Eu nu cred în 7 ani de zile, nu cred într-un proiect PNL-PSD de şapte ani de zile. Istoria recentă a scenei politice din România ne-a arătat că nu avem o cultură a funcţionări coaliţiilor, uniunilor, alianţelor şi ne despart foarte, foarte multe lucruri”.  

De asemenea, Motreanu a afirmat că ”timpul va demonstra dacă a fost sau nu o victorie pentru PNL”.  

Motreanu a votat, în şedinţa conducerii PNL, împotriva guvernării cu PSD.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.