Deputatul PSD Dan Cristian Popescu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că PSD vrea să majoreze pensiile măcar cu inflaţia, începând de la 1 ianuarie, dar că nu se ştie dacă va fi toată majorarea în ianuarie, sau jumătate în noiembrie, jumătate în ianuarie. Deputatul a precizat că această decizie depinde de execuţia bugetară, pentru că după septembrie o să vedem mai multe date despre cum se execută bugetul şi ce se poate economisi din anumite capitole.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu exclud acest lucru ( o majorare a pensiilor, nr)  se încearcă o majorare. Nu este nimic populist să vrei să măreşti pensiile cu inflaţia. Ministrul Muncii, când va avea calculele făcute, şi va putea să spună cât majorăm”, a afirmat Dan Cristian Popescu.

El a continuat: ”Noi în PSD, prin vocea preşedintelui Ciolacu asta spunem, că vrem să majorăm pensiile măcar cu inflaţia, începând de la 1 ianuarie. Că va fi jumătate în noiembrie, jumătate în ianuarie, că va fi toată în februarie, nu ştim”.

Întrebat dacă majorarea pensiilor ar putea să se aplice începând de anul acesta, Popescu a arătat că poate să fie o parte din majorare în noiembrie, octombrie, decembrie, sau o parte în ianuarie, februarie, martie, sau totul în ianuarie, sau totul în decembrie.

”Depinde de execuţia bugetară, după septembrie o să vedem mai multe date despre cum se execută bugetul şi ce se poate economisi din anumite capitole”, a arătat deputatul PSD.

El a precizat că sunt scenarii care se discută în interiorul PSD. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi afirma, recent, că Guvernul va face toate eforturile pentru majorarea pensiilor anul acesta. ”Nu ştiu care va fi procentul, dar nu excludem nicio variantă”, a mai spus el.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.