Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat, vineri, despre despre platforma pregătită de autorităţi, cu sprijinul mai multor ONG-uri, care va scana dezinformările online, că Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului, în condiţiile legii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o perioadă în care vedem circulând ştiri false şi sunt în desfăşurare activităţi de dezinformare, pentru că au fost prezentate în spaţiul public asemenea iniţiative, pot să vă spun că, în privinţa acestor iniţiative, privind combaterea dezinformării şi a ştirilor false, pot să fac următoarele precizări. Aşa cum Guvernul a repetat de fiecare dată când a fost necesar, susţine libertatea de exprimare şi la dreptul la informare corectă a cetăţenilor”, a spus Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că ”orice iniţiativă care vine din zona societăţii civile, şi care are ca scop combaterea dezinformării în spaţiul public, reprezintă contribuţii, proiecte care ajută accesul opiniei publice la informaţii reale, în timp util”. 

”Guvernul României respinge orice formă de cenzură, orice formă de îngrădire a liberei exprimări şi susţine orice iniţiativă care contribuie şi respectă nevoia de informare a publicului, în condiţiile legii şi a literei şi spiritului Constituţiei României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.