Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, miercuri seară, că dacă el ar fi fost preşedintele Romîniei, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că acolo nu a fost vorba despre greşeala unui om, ci despre o problemă de sistem, iar măsurile care trebuie luate trebuie să modifice modul de a gândi. ”Statul român este pe o traiectorie de faliment funcţional”, spune Barna care afirmă că ”nepotismul ordinar” a scufundat România. În context, candidatul la Preşedinţie al Alianţei 2020 USR PLUS a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis ”reprezintă vechea clasa politică care a adus România aici”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR, Dan Barna, a fost întrebat, miercuri seară, la TVR 1, de ce candidează la Preşedinţie şi a spus că România ”chiar are nevoie de ceva în plus”.

”România chiar are nevoie de ceva în plus, de ceva nou, ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni arată cât de jos a putut să ajungă statul. Este cumva amarnic(...) De 30 de ani, lucrurile au mers din ce în ce mai prost: să înlocuim un profesionist cu o rudă, hai cu două, hai cu trei, hai să nu mai investim în formarea profesională, că se descurcă ei, cât de greu o fi să răspunzi la un telefon şi, practic, în momentul în care tot sistemul se prăbuşeşte, la un moment, moare cineva, cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei. Despre asta este vorba: statul român este în momentul de faţă pe o traiectorie de faliment funcţional”, a răspuns Dan Barna, care a completat că ”oamenii caută disperaţi nişte încredere şi nişte speranţă”.

Întrebat cum a văzut lucrurile de la Caracal, Barna a vorbit despre ”revoltă interioară”.

”Statul nostru nu mai funcţionează, iar măsurile trebuie să fie sistemice, măsurile presupun nişte abordări prin care să schimbăm felul de a gândi. Oamenii nu mai au încredere în ţară”, a afirmat Dan Barna.

Întrebat ce ar fi fost diferit în aceste zile, dacă el ar fi fost preşedintele României, Barna a vorbit despre ”o viteză mai mare de reacţie, o convocare mai rapidă a CSAT, o solicitare de date din primul moment”.

”Preşedintele Iohannis reprezintă vechea clasa politică. Este un om bun, este un om în regulă, dar el face parte, în realitate, din vechea clasă politică care a adus România aici. Pentru că lucrurile astea nu s-au întâmplat peste noapte, s-au degradat uşor-uşor şi am ajuns în situaţia care ţine România cu sufletul la gură”, a spus Barna.

Când moderatorul a revenit cu întrebarea ce ar fi fost diferit în aceste zile dacă el ar fi fost preşedintele României, Dan Barna a spus: ”Eu vreau să cred că dacă eu aş fi fost preşedinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat, pentru că nu a fost un incident nefericit, a fost efectul unei degradări continue de ani de zile a ceea ce înseamnă funcţionarea instituţiilor statului pe standarde minime, adică asigurarea siguranţei cetăţeanului”.

Liderul USR a afirmat că ”ignoranţa şi neglijenţa generează efecte şi ucid”, iar ”ce s-a întâmplat în aceste zile, arată că nepotismul ordinar a scufundat România”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.