Europarlamentarul USR Dan Barna a declarat, miercuri, despre modul în care a fost privită respingerea candidaturii lui Călin Georgescu, la Bruxelles, că pentru majoritatea celor de aici din Parlamentul European, faptul că Georgescu este un candidat reprezentând interesele Kreminului şi ale lui Putin e cumva un lucru acceptat sau înţeles. El a mai spus că vorbim despre o încercare de a prelua statul român dar cât a fost, însă, influenţa Rusiei, cât a fost influenţa unor zone ceauşiste din serviciile secrete active sau mai puţin active, asta probabil vom afla în lunile şi anii următori
”Fiind o perspectivă mai largă, am discutat cu colegi din statele nordice, cu danezi, cu olandezi, francezi, decizia BEC-ului a fost privită ca una firească, aşteptată, normală. (..) Pentru majoritatea celor de aici din Parlamentul European, nu vorbesc de prietenii lui Putin de pe extreme, faptul că Georgescu este un candidat reprezentând interesele Kreminului şi ale lui Putin e cumva un lucru acceptat sau înţeles, recunoscut. (..) Percepţia lor era că e un lucru firesc, cumva aşteptat şi se aşteaptă cumva o consecvenţă, pentru că dacă aţi anulat alegerile, turul anterior al alegerilor prezidenţiale, pentru o interferenţă pe care instituţiile au exprimat-o, să spun aşa, e normal să fie o consecvenţă”, a declarat Dan Barna, la Prima News, despre percepţia situaţiei din România, la Bruxelles.
Despre motivele pentru care s-au anulat alegerile, Dan Barna a arătat că este lămurit, nu neapărat de argumentele care au existat atunci şi de ceea ce s-a descoperit, la Potra şi la toţi susţinătorii.
”Toate astea arată că nu vorbeam despre democraţie sau despre un dialog de argumente, aşa cum ar presupune lucrul acesta. Vorbim despre o încercare de a prelua statul român. Cât a fost, însă, influenţa Rusiei, cât a fost influenţa unor zone ceauşiste din serviciile secrete active sau mai puţin active, asta probabil vom afla în lunile şi anii următori, prin arhive istorice. Dar e foarte clar că această candidatură era departe de a fi una democratică”, a subliniat Barna.
Întrebat dacă a pierdut Rusia partida din România, Barna a spus: Părerea mea este că da, pentru că pionul în care investiseră foarte mult era Georgescu”.
Despre faptul că USR a votat alături de AUR, SOS şi POT în BEC, în favoarea lui Călin Georgescu, eurodeputatul USR a spus că a fost, mai degrabă, o stângăcie de comunicare legată de ce s-a discutat efectiv în cadrul acelei şedinţe.
”Decizia părea că e legată pe formalismul dosarului şi a fost, repede, o stângăcie comunicaţională. Nu a fost o decizie politică în spate”, a dat asigurări Barna.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.