Vicepremierul Dan Barna afirmă că noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, va decide dacă predecesorul său, Vlad Voiculescu, va ocupa o funcţie în ministerul din fruntea căruia a fost revocat de către premierul Florin Cîţu. Barna susţine că, "în esenţă", lui Voiculescu i s-a reproşat modul în care a comunicat, Barna arătându-se convins că Voiculescu este "un om politic important" care "va fi prezent o lungă perioadă de timp în politica din România".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, într-o emisiune televizată, dacă Vlad Voiculescu va ocupa din nou o funcţie în Ministerul Sănătăţii, vicepremierul Dan Barna a răspuns că decizia în acest sens aparţine noului ministru.
 
"Asta va decide actualul ministru al Sănătăţii. De astăzi vorbim de mandatul Ioana Mihăilă la Ministerul Sănătăţii, este decizia ei cum îşi va construi echipa de consilieri. Este decizia ministrului Sănătăţii, exact cum este decizia tuturor miniştrilor din acest cabinet din toate cele trei partide să-şi construiască echipa şi să-şi definească consilierii şi oamenii pe care se bazează. Vlad Voiculescu rămâne în continuare un om important pentru USR PLUS, o resursă şi un om politic important care, sunt convins, după acest episod pe termen lung va fi un politician care va fi prezent o lungă perioadă de timp în politica din România”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la TVR. 
 
Întrebat dacă îi este clar ce anume i s-a reproşat fostului ministru al Sănătăţii, Barna a explicat că, "în esenţă", reproşurile la adresa lui Voiculescu au fost legate de modul în care acesta a comunicat.
 
"În esenţă, ceea ce i s-a reproşat a fost o neperformanţă în zona de comunicare pentru că alte elemente concrete nu am văzut să fie prezentate în toată această perioadă. (..) Presiunea a fost foarte mare, evident că unele aspecte din comunicare nu au fost poate cele mai fericite, dar dincolo de asta, poziţia noastră a fost că Vlad Voiculescu a făcut ceea ce trebuia să facă în perioada în care a fost ministru”, a afirmat Barna.
 
El a arătat că a fost "poate" şi "vina" celor de la USR că nu au stabilit din start un mecanism privind situaţii de acest gen. 
 
"Felul în care ideea unei demiteri a fost înţeleasă şi este înţeleasă de USR-PLUS şi de PNL şi de premier s-a dovedit fundamental diferit şi exact pentru asta a trebuit să stăm două zile ca să clarificăm că, în opinia noastră, demiterea unui ministru trebuie făcută prin dialog cu partidul care l-a promovat în poziţia respectivă, prin discutarea unor elemente foarte clare de evaluare şi unor criterii obiective în baza cărora i se reproşează unui ministru lipsa de performanţă, faţă de variata în care s-au întâmplat lucrurile, cu o demitere unilaterală şi necomunicată, cea care a şi generat situaţia respectivă”, a mai afirmat liderul USR-PLUS.
 
Întrebat cum ar descrie întreaga situaţie legată de demiterea lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, Dan Barna a răspuns că ar descrie situaţia drept "un exerciţiu neinspirat de manifestare a rolurilor în cadrul unei coaliţii". 
 
El a adăugat că a fost "un moment de nedreptate pentru USR-PLUS ceea ce s-a întâmplat".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.