Preşedintele USR Dan Barna spune că este regretabil modul în care deputatul Matei Dobrovie a ales să plece din partid, fără să fi comunicat în prealabil decizia sa. De asemenea, Barna afirmă că este regretabil şi modul în care Dobrovie a decis să atace partidul, considerând abordarea acestuia lipsită de eleganţă şi neprincipială, iar acuzaţiile aduse lipsite de orice temei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este regretabil că fostul nostru coleg Matei Dobrovie a decis să-şi dea demisia în acest fel, fără să discute anterior în partid cu cineva din conducere sau fără să ne fi comunicat anterior. E regretabil că a decis şi să atace partidul în această modalitate. Din punctul meu de vedere, este o abordare cel puţin lipsită de eleganţă şi neprincipială pentru un potenţial bărbat de stat, dar este decizia domniei sale, o respectăm”, a declarat pentru News.ro liderul USR, Dan Barna.

El a spus că acuzaţiile aduse de Matei Dobrovie, conform cărora în USR există un grup creştin-democrat care "a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către aşa-zişii progresişti" şi că "cei care îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi pe grupul de comunicare internă", sunt lipsite de orice temei.

“În rest, acuzaţiile evident că sunt lipsite de orice temei şi USR este un partid foarte transparent şi foarte deschis. Organizăm acum candidaturile pentru campania internă pentru europarlamentare, unde pentru prima dată în România orice membru al partidului poate să candideze, sunt 79 de persoane care candidează intern. E un partid foarte deschis şi foarte tolerant. De altfel, în cadrul acestui referendum USR susţine tocmai faptul că Constituţia nu trebuie modificată pentru a păstra valoarea toleranţei în forma actuală a Constituţiei”, a mai afirmat Dan Barna.

Deputatul USR Matei Dobrovie a anunţat joi că susţine iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi demisionează din USR, acuzând formaţiunea că s-a poziţionat împotriva unui referendum şi a unei iniţiative cetăţeneşti declarată constituţională şi legală, deci împotriva democraţiei şi a dreptului poporului de a alege.

De asemenea, deputatul demisionar acuză că în USR există un grup creştin-democrat care "a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către aşa-zişii progresişti" şi că "cei care îndrăznesc să-şi afirme valorile creştine sunt linşaţi pe grupul de comunicare internă al partidului şi etichetaţi drept homofobi, pro-ruşi, anti-europeni, fascişti, retrograzi". El mai susţine că clarificarea definiţiei familiei în Constituţie reprezintă o protecţie superioară a unui fundament al societăţii româneşti, care este tot mai atacat în ultimii ani în ţara noastră şi nu numai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.