Liderul USR, Dan Barna, afirmă că acţiunea de combatere a terorismului trebuie să fie o prioritate majoră pentru UE, NATO şi statele membre, precum şi pentru partenerii internaţionali. "Atentatul de la Kabul demonstrează că nu ne mai putem permite deloc momente în care să lăsăm garda jos, terorismul şi radicalizarea nu ţin cont de nicio regulă a sistemului internaţional", susţine Barna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Soldaţii şi diplomaţii români care merg în zone de conflict îşi riscă viaţa în fiecare zi alături de aliaţii noştri, dar nu sunt întotdeauna vizibili. Unul dintre ei şi-a pierdut viaţa în atentatul recent de la Kabul, salvând viaţa colegilor săi. Condoleanţe familiei şi însănătoşire grabnică celor răniţi", afirmă Dan Barna, într-o postare pe Facebook.

El condamnă cu fermitate acest atentat şi perpetuarea fenomenului terorist care face în continuare victime.

"Atentatul de la Kabul demonstrează că nu ne mai putem permite deloc momente în care să lăsăm garda jos, terorismul şi radicalizarea nu ţin cont de nicio regulă a sistemului internaţional. Tocmai din acest motiv nu trebuie să închidem nicio clipă ochii în faţa acestui pericol constant. Combaterea terorismului trebuie să fie o prioritate majoră pentru UE, NATO şi statele membre, precum şi pentru partenerii internaţionali", mai spune Dan Barna.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit în urma unui atac terorist care a vizat campusul în care se află ambasada, anunţă MAE, care condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare.

”În cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care îşi desfăşoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetăţenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit. Cetăţeanul român rănit urmează să fie transferat cât de curând posibil în Europa, în funcţie de evoluţia stării de sănătate, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate”, precizează MAE.
 
Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu şeful misiunii diplomatice a României la Kabul şi rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.
 
”Ministerul Afacerilor Externe este alături de familiile colegilor noştri. Transmitem sincere condoleanţe familiei victimei şi recuperare rapidă persoanei rănite”, menţionează instituţia.
 
Atât şeful misiunii diplomatice, cât şi şeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuaţi într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol. Ministrul Ramona Mănescu a explicat la Antena 3 că atacul a început în seara de 2 septembrie şi a fost unul susţinut, cu maşini capcană, cu mitraliere, durând câteva ore. Spre dimineaţă oamenii au fost evacuaţi, iar acum sunt în siguranţă într-un campus NATO.

”Reprezentantul Ambasadei României la Kabul rămâne în contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi cu toate autorităţile competente în vederea repatrierii trupului neînsufleţit, precum şi a transferului, în condiţii de siguranţă, a cetăţeanului român rănit. Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului, în toate formele sale de manifestare”, anunţă Ministerul de Externe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.