Liderul USR, Dan Barna, anunţă că formaţiunea susţine dizolvarea acestui Parlament şi organizarea de alegeri anticipate, întrucât ”actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, şi-a dovedit limitele”. În cazul în care ”majoritatea de sorginte pesedistă din Parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor”, USU anunţă că este dispus să intre la guvernare şi să dea o OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actualul Parlament, dominat de o majoritate toxică, şi-a dovedit limitele. România nu poate merge înainte cu el. Am luat act de afirmaţiile Preşedintelui României din această seară privind o posibilă nouă formulă guvernamentală în cazul în care nu se găseşte majoritatea pentru anticipate. Mâine, la consultările de la Cotroceni, delegaţia USR îi va comunica şefului statului faptul că Alianţa USR-PLUS este pregătită să participe, cu miniştri, la o guvernare al cărei prim obiectiv să fie adoptarea unei ordonanţe de urgenţă care să instituie revenirea la alegerile de primari în două tururi”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dan Barna.
Potrivit acestuia, acest scenariu este valabil doar în situaţia în care ”majoritatea de sorginte pesedistă din Parlament va face imposibilă organizarea anticipatelor”.


Reamintesc că Alianţa USR PLUS are o propunere de premier în persoana lui Dacian Cioloş. Avem, de asemenea, oameni competenţi pentru posturile de miniştri dintr-un viitor guvern.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.