Prim-ministrul Dacian Cioloş a semnat decizia prin care Birtalan Jozsef este eliberat din funcţia de preşedinte al Agenţiei Funcţionarilor Publici, atribuţiile sale urmândă să fie exercitate de către vicepreşedintele ANFP, Cristian Vasile Bitea până la numirea unui nou şef al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Totodată, a fost publicată decizia prin care Adrian Sanda a fost demis de la conducerea Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, atribuţiile sale fiind preluate, interimar, de către subsecretarul de stat Octav Bjoza.

Sanda a fost ridicat de procurori, miercuri, şi dus la audieri la Parchetul instanţei supreme, după percheziţii la Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist, în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari.

Adrian Sanda a fost numit în funcţie în aprilie 2014 de către premierul de atunci, Victor Ponta. El a preluat funcţia de la un alt social-democrat, Victor Socaciu. Sanda a mai condus Secretariatul şi în timpul Guvernului Năstase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.