Preşedintele USR Dacian Cioloş i-a cerut, joi, premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării, Inovării li Digitalizării, Florin Roman, după ce ziarul LIbertatea a scris că acesta şi-a plagiat disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puţin descurcăreţ. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Practic, e pe acelaşi calapod cu Laura Vicol şi cu Marian Neacşu, cu diferenţa că nu a cerut desfiinţarea DNA şi nu are încă o condamnare penală. În rest, acelaşi CV şi aceeaşi dorinţă de a parveni fără niciun fel de calitate profesională”, a scris preşedintele USR pe Facebook. 
 
Dacian Cioloş i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să îl demită pe ministrul Cercetării. 
 
”Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, afirmă Cioloş în postare. 

Libertatea a scris, joi, că în afara temei cărţii de negăsit din CV, ministrul Roman şi-a plagiat o altă lucrare: disertaţia de master susţinută la Facultatea de Psihologie a Universităţii Titu Maiorescu, în 2012.

Cele 10 pagini din disertaţie primite la redacţie chiar de la ministrul Roman, autorul lucrării masterat din 2012, sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timişoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Masterandul Florin Roman, acum ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, a preluat identic textul, figurile, graficele şi chiar erorile de redactare, cuvintele cu litere lipsă din lucrarea profesorului timişorean, spun jurnaliştii de la Libertatea. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.