Liderul USR Dacian Cioloş a criticat dur, marţi, într-o conferinţă de presă, actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD, despre care a spus că a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. El l-a criticat şi pe preşedintele Klaus Iohannis, care nu a ieşit să explice populaţiei cum se pregăteşte România pentru conflictul din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD se află într-un concediu prelungit, această coaliţie ne-a promis stabilitate şi în schimb am primit incompetenţă, gafe, întârzieri, numiri politice şi scandaluri. Aşa arată guvernarea PNL-PSD, după două luni de la instalare. Liderii coaliţiei pare că au făcut un pod între vacanţa de Crăciun, cea de revelion şi cea de 24 ianuarie”, a spus liderul USR, adăugând că vedem şedinţe ale coaliţiei din când în când, online, şi nu din teama COVID-19, ci pentru că sunt în concediu. 

”Or fi pe undeva, dar noi nu îi vedem”, a mai spus Dacian Cioloş, acuzând actuala coaliţie că a greşit legea privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie. ”Au spus că vor repara legea, dar în schimb au creat o problemă şi mai mare, cu drame în familile care au primit facturi mărite, peste un milion, spun ei, greşite. Au produs apoi o altă plafonare, deci o plafonare la plafonare, dar care nu rezolvă problema”, a spus Cioloş, criticând şi anunţul privind amenzile pe care le vor da autorităţile, pentru că, spune el,  nu rezolvă dramele românilor care au primit astfel de facturi mărite. 

Dacian Cioloş a mai spus că actuala coaliţie a promis că ca gestiona pandemia mai bine decât fostele guvernări. 

”Ţineţi minte cum ne dădea domnul Rafila lecţii, când era PSD-ul în Opoziţie, despre cum trebuie făcut şi cum nu trebuie făcut. Ce vedem acum, dincolo de faptul că avem un record de infectări (...) nu am văzut nicio măsură suplimentară, sau mai bine aplicată decât cele care au fost înainte. Ba, mai mult, certificatul COVID, un proieft depus de PNL în Parlament, a rămas aici până la Sfântul Aşteaptă şi această guvernare nu a venit cu nimic nou care să rezolve problema”, a mai declarat Cioloş. 

Preşedintele USR a amintit şi despre lipsa de investiţii în infrastructură şi despre faptul că nici până în prezent nu avem un ministru numit la Digitalizare. 

”Între timp, au numit un secretar de stat în Digitalizare, care este specializat în cazane şi aburi”, a mai spus Cioloş. 

Preşedintele USR l-a atacat şi pe ministrul Lucian Bode, pentru cazul minorei lovite pe trecerea de pietoni de către un poliţist, el acuzându-l că nu a luat măsuri pentru a recupera credibilitatea instituţiilor statului care trebuie să apere ordinea publică. 

Despre criza din Ucraina, Cioloş a arătat că nu i-a auzit nici pe preşedintele Klaus Iohannis şi nici pe premierul Ciucă că ies să spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict. 

”Am înţeles că e convocată o şedinţă CSAT, dar abia pe miercuri, cred că de mult trebuia să iasă preşedintele, care este comandan tul forţelor armate, să ne spună cum se pregăteşte România pentru acest conflict”, a mai spus Dacian Cioloş. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.