Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond a declarat luni că nu există niciun motiv obiectiv pentru care ar putea renunţa la Ministerul Dezvoltării. Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, vom fi împinşi în afara guvernării, a spus el. Despre faptul că PSD îşi doreşte ministerul Transporturilor cu orice preţ, Botond a răspuns că aceasta e bucătăria internă a PSD şi nu poţi să aduci o chestiune din bucătăria internă din bucătăria unui partid, referitoare la o persoană ca să o pui la rangul de problemă a coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Csoma Botond a precizat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News că UDMR a luat o decizie şi această ofertă cu care s-a venit, să preia Fondurile Europene şi Energia nu o pot accepta.

”Noi am spus că cel mai bine ar fi să respectăm protocolul semnat în 2021, ar fi un semnal bun şi pentru societate, politicienii îşi respectă cuvântul. Credem că există o listă de încredere faţă de clasa politică şi dacă nu respectăm acest protocol credem că această listă de încredere se va amplifica. (..) Noi credem că am performat la acele ministere pe care le-am condus. Nu vedem ce s-a schimbat din punct de vedere politic faţă de 2021 cînd acel acord a fost semnat”, a spus Botond. 

Despre faptul că PSD îşi doreşte ministerul Transporturilor cu orice preţ, Botond a răspuns: ”Asta e bucătăria internă a PSD, este problema lor internă, dacă există. Nu poţi să aduci o chestiune din bucătăria internă din bucătăria unui partid, referitoare la o persoană ca să o pui la rangul de problemă a coaliţiei”. 

Întrebat dacă ar renunţa UDMR la ministerul Dezvoltării, Csoma Botond a spus: ”Sigur nu vom renunţa, nu există niciun motiv obiectiv pentru care am putea renunţa la min dezvoltării. Noi nu dorim să ieşim de la guvernare, vom fi împinşi în afara guvernării”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.