UDMR nu agreează o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat. Liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, spune la RFI că un asemenea demers luat în calcul de premierul Ludovic Orban ar reprezenta ”un derapaj destul de serios”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Cseke Attila cere Guvernului Orban mai multă reţinere, când vine vorba de asumarea răspunderii pe buget.
”Noi credem în legătură cu eventualitatea asumării răspunderii Guvernului pe legea bugetului de stat că trebuie o reţinere mult mai mare faţă de cele trei pachete despre care deja discutăm. Nu a existat nici un Guvern în ultimii 30 de ani de democraţie sau în ultimii 30 de ani după 1989, nu a existat nici un Guvern care şi-a asumat răspunderea pe legea bugetului de stat”, argumentează Cseke.
 

Liderul senatorilor UDMR consideră că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului asupra legii bugetului pe 2020 ar fi un derapaj.

”Legea bugetului conţine anumite prioritizări, anumite priorităţi ale unui Guvern, dar legea bugetului este bugetul de stat, nu este a unui Guvern sau a altui Guvern, nu este a unei majorităţi sau unei Opoziţii, ci până la urmă, legea bugetului de stat este a tuturor şi trebuie să asigure nişte finanţări pe domeniile cele mai importante într-o ţară. Deci nu credem că e bine să se creeze acest precedent, pentru că până acum acest precedent nu a existat. Dacă s-ar crea acest precedent, în mod evident şi alţii peste un an, doi, cinci, zece vor veni şi vor spune că acest precedent s-a creat în 2019 şi de ce să nu-l folosim şi noi (...). Trebuie să avem o cultură politică şi un echilibru în ceea ce priveşte procedurile şi măsurile pe care sfera politică le foloseşte. Aici credem că ar fi un derapaj destul de serios de la acest echilibru şi această cultură politică la care tindem, în ceea ce priveşte asumarea răspunderii pe legea bugetului de stat”​, afirmă el.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, miercuri, că nu exclude posibilitatea asumării răspunderi pe Legea bugetului, dacă există ”risc major” ca actul normativ să nu fie adoptat în Parlament până la finalul anului.

Guvernul îşi angajează astăzi răspunderea în Parlament pe legile privind prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/ 2019 şi instituirea unor plafoane pentru cheltuieli publice

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.