Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat numărul de militari pe care România îi va avea la dispoziţie în anul 2017 pentru misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele armate ale României pentru misiuni şi operaţiuni în afara teritoriului naţional sunt  o componentă importantă a profilului strategic al României în cadrul comunităţii internaţionale”, a declarat Klaus Iohannis la încheierea şedinţei CSAT.

Efectivele puse la dispoziţie de către Ministerul Apărării Naţionale  sunt în creştere cu 507 soldaţi faţă de anul acesta. ”Vor fi în total 1.688 militari dintre care 1.039 pot fi desfăşuraţi efectiv în teatrele de operaţii, alţi 649 se vor afla în ţară cu posibilitatea de a fi dislocaţi la ordin, în situaţia în care a apare o situaţie specială”, a precizat Iohannis.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Ministerul Afacerilor Interne va avea pregătiţi pentru misiuni externe 1.527 de jandarmi şi poliţişti, dintre care 758 vor participa la misiuni, iar restul vor fi dislocaţi la ordin.

În continuare, efortul principal al României va fi reprezentat de misiunea NATO din Afganistan, la care se adaugă misiunile din Balcanii de Vest. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.