Preşedintele CNCD, Csaba Asztalos, a declarat marţi, pentru News.ro, referitor la faptul că proiectul de lege privind desfiinţarea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării a trecut tacit de Camera Deputaţilor, că, cel mai probabil, a fost o „eroare şi o neglijenţă” din partea deputaţilor, el fiind convins că actul normativ va fi respins de Senat, care este forul decizional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu cred că a fost o eroare, o neglijenţă la Camera Deputaţilor, sunt convins că la Senat va pica proiectul de lege”, a afirmat Csaba Asztalos cu privire la faptul că proiectul de lege privind desfiinţarea Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

El a mai spus că reprezentanţii CNCD vor explica în comisiile de specialitate din Senat faptul că proiectul de lege „nu are niciun temei”.

„Probabil că la comisii (în Senat – n.r.) vom fi invitaţi să ne spunem punctul de vedere, ni se vor solicita puncte de vedere şi vom fi prezenţi şi o să explicăm raţiunile pentru care acest proiect de lege nu are niciun temei”, a completat preşedintele CNCD. 

Proiectul de lege iniţiat de fostul deputat Bogdan Diaconu, prin care este desfiinţat Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării, a fost aprobat tacit de Camera Deputaţilor, pentru că nu a fost discutat în termenul regulamentar de către for, şi va merge la Senat, pentru dezbaterea finală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.