Deputatul PNL Cristina Vecerdi afirmă, marţi, că proiectul de lege pe care l-a iniţiat, prin care a creat posibilitatea cabinetelor medicilor de familie de a obţine statutul de unitate sanitară de utilitate publică, a primit raportul favorabil al comisiei pentru Sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor. Ea precizează că acest statut permite darea în folosinţă gratuită a spaţiilor proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale, cu destinaţie de cabinet de medicină de familie şi reprezintă ”un pas important pentru dezvoltarea reţelei sanitare de medicină primară şi atragere a tinerilor medici în această importantă specialitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Naţional Liberal, prin specialiştii săi, a avut şi are o preocupare permanentă pentru găsirea de soluţii de dezvoltare a sistemului de sănătate şi educaţie, ambele reprezentând cheia dezvoltării economice şi asigurarea libertăţii individuale. Astăzi am mai făcut un pas pentru facilitarea asigurării asistenţei medicale primare, cu precădere în mediul rural. Prin proiectul de lege iniţiat împreună cu colegii mei, şi care a primit raportul favorabil al comisiei pentru Sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, am creat posibilitatea cabinetelor medicilor de familie de a obţine statutul de unitate sanitară de utilitate publică”, a transmis deputatul Cristina Vecerdi.

Ea precizează că ”acest statut permite darea în folosinţă gratuita a spaţiilor proprietate publică a unităţilor administrativ teritoriale, cu destinaţie de cabinet de medicină de familie. Un pas important pentru dezvoltarea reţelei sanitare de medicină primară şi atragere a tinerilor medici în această importantă specialitate”.

Vecerdi atrage atenţia că în ultimii ani asistăm la o scădere semnificativă a asistenţei medicale primare, cu precădere în mediul rural, fapt care îngreunează accesul la servicii medicale a populaţiei cele mai vulnerabile.

”Există zone intregi , putem spune deşertificate unde pe distanţe de zeci de km , nu poţi accesa servicii medicale primare. Conform cifrelor furnizate de federaţia patronatelor medicilor de familie, 328 de comune din România nu au nici un medic de familie, 559.611 de locuitori din România nu au nici un medic de familie în comuna în care locuiesc şi doar1.496 de localităţi din România (47%) au suficienţi medici de familie”, mai spune liberala.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.