Deputata USR PLUS Cristina Prună a afirmat că ministrul de Finanţe Dan Vîlceanu nu doar că ar trebui să ştie care este salariul minim net, ci în condiţiile în care nivelul salariului minim net din România este o problemă, acesta ar trebui nu doar să cunoască dar şi să fie preocupat de acest aspect. Vicepreşedintele USR PLUS a reamintit că acesta este motivul pentru care partidul din care face parte a propus introducerea, de anul viitor, a măsurii zero taxe pe salariul minim.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Îmi doresc ca noul ministru al Finanţelor Publice să ajungă să fie cât mai rapid la curent cu realitatea economică a României, ca şi cu programul de guvernare al Cabinetului din care face parte. Nivelul scăzut al salariului minim net din România reprezintă o problemă pe care ar trebui nu doar să o cunoască, ci care să îl şi preocupe. România este pe ruşinosul loc 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, ca şi la sărăcia în muncă. Adică oameni care muncesc 8h/zi în fiecare lună şi la final nu îşi pot plăti facturile. Introducerea Zero Taxe pe salariul minim va răspunde nu unui ”moft” al USR PLUS, ci unei realităţi dureroase, care nu mai trebuie să fie perpetuată”, a scris Cristina Prună, marţi pe Facebook.
 
Ea a adăugat că „în condiţiile în care deficitul de forţă de muncă este din ce în ce mai puternic în toată Uniunea Europeană, iar la nivel naţional multe state caută soluţii prin care să atragă lucrători, România nu îşi mai permite să fie o ţară care să exporte resursă umană”.
 
„Din acest motiv, introducerea de anul viitor a măsurii Zero Taxe pe salariul minim într-un domeniu, care urmează să fie stabilit, a fost asumată nu doar de USR PLUS, dar şi de întreaga Coaliţie de guvernare. Da, cu ce are dreptate domnul ministru, este că ne dorim într-adevăr ca măsura să fie extinsă ulterior la nivelul întregii economii. Taxarea aberantă a salariului minim trebuie să dispară”, a completat Prună.
 
Noul ministru de Finanţe Dan Vîlceanu a avansat marţi mai multe sume, întrebat cât este salariul minim net . „Cred că este 1.600 lei”, a spus acesta. În realitate, este 1.386 lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.