Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că pensionarilor nu le-au fost alocaţi nici măcar banii care le-au fost promişi, „iar suma ajutoarelor pentru pensionari, dincolo de pensii, este mai mică decât suma pensiilor speciale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Mitul PSD care e interesat de pensionari a căzut. Suma ajutoarelor pentru pensionari (vouchere pe card, ajutor pentru energie şi sumele de 600, 800 şi 1000 de lei ce vor fi date în 2 tranşe) în anul 2023 va fi mai mică (12,3 mld lei) decât suma alocată pentru pensii speciale (13,2 mld lei). Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi, prin el, întreg Guvernul sărăciei, va rata eliminarea pensiilor speciale, prevăzută în PNRR până la finalul anului, pentru care au fost alocate 13,2 mld de lei, reprezentând 0,85% din PIB. În total, pentru pensii (contributive şi speciale) se vor aloca 7,8% PIB”, a scris Cristian Seidler, luni pe Facebook.

El a mai spus că, după ce s-a dat de ceasul morţii că nu poate creşte pensiile din cauza acelui 9,4% din PNRR, Guvernul sărăciei alocă 6,95% din PIB pentru pensii contributive, un procent mai mic decât cel din 2022, de 7,32% din PIB”.

„După ce a promis valoarea punctului de pensie de 1.875 de lei, deşi e de peste 1 an la guvernare, acum PSD acordă doar 1.785 de lei, ceea ce nu acoperă nici măcar rata inflaţiei”, a conchis deputatul USR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.