Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, transmite miercuri că prevederile legii pe care premierul PSD şi-a asumat răspunderea nu se aplică şi serviciilor secrete. El atrage de asemenea atenţia că în prevederile noii legi există în continuare multe portiţe pentru risipirea banilor publici, chiar şi în perioada de 6 luni în care se aplică pentru că e nevoie doar de un memorandum aprobat de Guvern sau de autorităţile locale care să arate că cheltuielile sunt "temeinic justificate".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Deşi premierul Marcel Ciolacu se laudă cu tăieri de posturi şi cu reducerea costurilor, risipa banilor publici va continua, transmite Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, care atrage atenţia că prevederile legii pe care premierul PSD şi-a asumat răspunderea nu se aplică şi serviciilor secrete”, se precizează în comunicatul USR. 
 
”S-a terminat şmecheria, ipocrizia, dezmăţul, declara premierul Ciolacu eroic ieri de la tribuna Parlamentului. Eroismul lui se termină însă la servicii. Austeritatea lui Ciolacu nu se aplică şi serviciilor secrete!”, spune Cristian Ghinea.
 
Cristian Ghinea atrage de asemenea atenţia că în prevederile noii legi există în continuare multe portiţe pentru risipirea banilor publici, chiar şi în perioada de 6 luni în care se aplică. E nevoie doar de un memorandum aprobat de Guvern sau de autorităţile locale care să arate că cheltuielile sunt "temeinic justificate".
 
”Austeritatea durează 6 luni. Sau şi mai puţin de 6 luni, pentru că peste tot în lege, scrie că prin memorandumuri se pot aproba de toate: şi posturi noi şi maşini mai multe şi carburant suplimentar şi necomasarea/desfiinţarea unor instituţii şi câte şi mai câte. Evident că trebuie «justificare temeinică»”, a mai declarat Cristian Ghinea.
 
”Reducerile de posturi vacante din legea pe care premierul Ciolacu şi-a asumat răspunderea nu se aplică în cazul personalului militar şi civil, a funcţionarilor publici şi a funcţionarilor publici cu statut special din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. În acelaşi timp, limita de 500 de lei pe telefonul achiziţionat şi cea de 35 de lei pentru abonament lunar de telefonie nu se aplică în cazul instituţiilor de apărare, ordine publică şi securitate naţională care desfăşoară activităţi operative, activităţi în domeniul afacerilor externe, ca şi serviciilor de salvare şi situaţii de urgenţă”, se menţionează în comunicatul oficial. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.