Fostul ministru USR al Fondurilor Europene Cristian Ghinea a confirmat marţi că se pregăteşte alternativa USR, PMP şi Forţa Dreptei la actuala guvernare, el precizând că se întâmplă discuţii, inclusiv la nivel judeţean şi arătând că orice fel de alianţă nu se face peste noapte. Ghinea a mai spus că au fost căutaţi de penelişti în teritoriu, exasperaţi. Ghinea a mai arătat că împreună cu PMP şi Forţa Desprei sunt undeva la 16% -17%, peste PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 ”USR în primul rând reconsolidează cu ce avem în piaţă această parte a blocului dreptei unite. Preşedintele Drulă a cerut un mandat de la Congres, l-a obţinut cu o largă majoritate. Se întâmplă discuţii, orice fel de alianţă nu se face peste noapte”, a afirmat Cristian Ghinea, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Întrebat dacă USR, PMP şi Forţa Dreptei vor fi alternativa la actuala guvernare, Ghinea a răspuns: ”Absolut, nu vă ascund că suntem căutaţi de penelişti în teritoriu, exasperaţi. Am avut mai multe discuţii, aşteptăm o hemoragie de penelişti oneşti şi cu care putem lucra. (..) USR s-a schimbat foarte mul, disciplinat, de structură, care se aliază cu tot ce este reformist în ţara asta. Nu o să primim corupţi, nu o să primim penali dar o să primim oameni care sunt exasperaţi pe drept cuvânt de trădarea lui Iohannis”, a completat el.

”Fac un apel acum: Penelişti veniţi în USR, suntem singurul partid liberal din România, liberal pe bune!”, a arătat Ghinea. 

Ghinea a mai spus că discuţiile cu Forţa Dreptei şi cu PMP continuă. ”Se întâlnesc la nivel judeţean”, a mai arătat el. 

Despre ponderea în sondaje, Ghinea a arătat că USR se află în sondajele proprii undeva la 14%. 

Întrebat la ce procente ajung împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, Ghinea a răspuns: ”Deocamdată suntem undeva la 16% -17%, peste PNL. Împreună cu PMP şi Forţa Drepei, în sondajele noastre suntem peste PNL”, a afirmat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.