Cristian Diaconescu a declarat, duminică, la Iaşi, în cadrul unei întâlniri cu membrii PMP, că nimeni nu-l va putea determina să abandoneze sau să vândă proiectul PMP, el amintind că tensiunile în partid au început după ce unii colegi au vrut fuziune cu PNL, iar alţii au dorit asocierea cu PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diaconescu a avut, duminică, o întâlnire, la Iaşi, cu membrii PMP din mai multe judeţe ale Moldovei, el explicându-le colegilor de partid care a fost cauza izbucnirii tensiunilor în PMP.

"S-a dorit ca PMP să fuzioneze cu PNL, în timp ce alţi colegi din partid au vrut asocierea cu PSD. Şi de aici a plecat totul. În momentul în care am aflat din presă că în structurile de conducere ale PMP s-ar fi luat decizia fuziunii cu PNL, din momentul acela orice relaţie cu cei care au lansat aşa ceva s-a rupt", a afirmat Cristian Diaconescu.

El le-a spus membrilor PMP că nu va abandona acest proiect.

"Eu de aici nu plec. Nu va putea nimeni să mă determine să abandonez acest proiect şi nu va putea nimeni să mă pună în situaţia de a vinde acest proiect", a mai declarat Diaconescu.

În 23 martie, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat excluderea din partid a fostului lider Cristian Diaconescu şi a adăugat că o decizie în acest sens a fost luată de Colegiul Naţional al partidului.

Cristian Diaconescu a afirmat, atunci, că decizia excluderii sale din din PMP a fost luată într-o şedinţă nestatutară a Colegiului Naţional şi înainte ca justiţia să se pronunţe în această privinţă, în termenul stabilit pe 20 mai. El a adăugat că va continua să rămână preşedintele PMP şi să susţină faptul că „acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.