Secretarul general interimar al PNL, Cristian Buşoi, critică ”slăbiciunea politică” a partidului din conducerea căruia face parte şi spune că oglindirea acesteia este legea salarizării adoptată miercuri de Parlament, la votul final deputaţii liberali având trei tipuri de poziţionări: vot ”pentru”, vot ”împotrivă” şi abţineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chiar mai înainte de a reflecta o problemă economică, Legea salarizării arată chiar mai mult, o problemă politică: slăbiciunea acţiunii politice a PNL care are trei tipuri de voturi la votul legii. Este o slăbiciune politică majoră faptul că pe un proiect cheie al PSD, ca Legea salarizării, PNL nu are un mesaj clar de opoziţie”, a declarat Buşoi, potrivit unui comunicat de presă transmis de PNL.

Secretarul general interimar al liberalilor spune că PNL trebuie să devină alternativa la PSD, iar un prim pas este, în opinia sa, regândirea clară şi serioasă a demersului de opoziţie.

”Ceea ce trebuie pus în discuţie şi trebuie dat răspuns de către PNL – şi la asta ar trebui să folosească dezbaterea internă – este: cum poate deveni PNL o alternativă credibilă şi puternică la PSD, mai ales pentru electoratul dezamăgit de clasa politică. Pentru că fără regândirea clară şi serioasă a demersului de Opoziţie, PNL riscă să aibă aceeaşi politică neclară care ne-a adus în situaţia de acum în care PSD conduce liniştit, deşi derapajele instituţionale sunt evidente şi au scos oamenii în stradă şi deşi minciunile şi demersurile populiste sunt clare, aşa cum s-a întâmplat şi cu Legea salarizării”, mai explică el.

Printre soluţiile propuse de Buşoi se numără poziţionarea PNL pe fiecare subiect aflat în discuţie, susţinerea mediului privat şi opoziţie fermă faţă de orice măsură care duce la dezechilibre între sectorul public şi cel privat.

Cristian Buşoi este unul dintre cei trei candidaţi la preşedinţia PNL la congresul din 17 iunie, disputându-şi şefia partidului cu Ludovic Orban şi Viorel Cataramă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.