Deputatul PNL Cristian Băcanu afirmă, într-o postare pe Facebook, că ”poate ar trebui un training economic pentru comunicatorii şi miniştrii PSD privind atribuţiile pe care le au, poate măcar un curs elementar”. El apreciază că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu ”ar fi trebui să ştie, până acum, că măsurile privind fiscalitatea îi aparţin” şi că el trebuie să spună dacă putem plafona preţul la carburanţi sau nu şi dacă o astfel de acţiune ajută într-o piaţă liberă şi globală, dacă putem reduce acciza sau TVA-ul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Poate ar trebui un training economic pentru comunicatorii şi miniştrii PSD privind atribuţiile pe care le au; poate măcar un curs elementar. De exemplu, domnul Câciu ar fi trebui să ştie, până acum, că măsurile privind fiscalitatea îi aparţin: el trebuie să ne spună dacă putem plafona preţul la carburanţi sau nu şi dacă o astfel de acţiune ajută într-o piaţă liberă şi globală, dacă putem reduce acciza sau TVA-ul”, spune deputatul PNL. 
 
El arată că ”cel mai simplu lucru este să pasezi răspunderea în altă parte”.
 
”De exemplu, în caz de plafonare, eu cred că benzinarii vor vinde carburantul în alte state iar noi vom sta la cozi nesfârşite. Se gândeşte PSD-ul la cum ar arăta reactivarea traficului de carburanţi după modelul anilor 80-90?”, a spus Băcanu. 
 
Potrivit deputatului PNL, ”soluţii realiste există şi sunt în mâna ministrului de Finanţe, pe care îl asigură de toată susţinerea PNL, în proiecte constructive”. ”Nu, nu mă refer la taxa pe zahăr, taxa de stâlp, la taxa de solidaritate sau la alte asemenea invenţii năstruşnice care distrug economia - nu sprijinim aşa ceva”, completează Băcanu.
 
El afirmă că ”aceste lucruri trebuie făcute ţinând cont de principiile asigurării dezvoltării economice şi respectând regulile obiective ale economiei de piaţă”. 
 
”De asemenea, aştept să se ţină de cuvânt PSD-ul şi să nu-şi uite angajamentele făcute în momentul în care au venit la guvernare, să nu facă praf şi pulbere noţiunea de predictibilitate fiscală şi să nu prejudicieze economia reală. Cota unică nu poate fi ştirbită şi le aduc aminte domnilor pesedişti că România se află în concurenţă directă cu alte state din regiune pentru atragerea de investiţii. Sper doar să nu le cer prea mult”, mai scrie Băcanu în postare. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.