Senatorul USR Cristi Berea acuză UDMR că are un comportament "anormal şi ipocrit", întrucât a depus propriul proiect privind reorganizarea procedurii de obţinere a permisului de conducere, după ce recent a votat împotriva unui proiect similar depus de USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea a scris, miercuri, pe Facebook că Senatul a respins săptămâna trecută o iniţiativă USR care venea în întâmpinarea celor care dau examene pentru obţinerea permisului de conducere, dar că UDMR, care a votat împotriva proiectului, a iniţiat o nouă hotărâre care ar conţine aceleaşi prevederi.

"Anormal şi ipocrit e să fi votat împotrivă cu o săptămână de zile înainte pentru un proiect care prevedea aceleaşi lucruri. (...) Proiectul USR scurta termenii dintre depunerea dosarelor şi examinări, permitea instructorilor să fie prezenţi la examinare, permitea examinarea în orice oraş, indiferent de oraşul de reşedinţă şi altele. Au votat împotrivă toţi senatorii PSD, PNL, AUR şi UDMR. Repet, toţi! Ieri, grupul UDMR a depus un proiect legislativ care presupune printre altele ca instructorul auto poate fi prezent la examinare. Sunt curios dacă vor vota tot împotrivă şi de data asta", a precizat senatorul USR.

UDMR a anunţat, miercuri, că a depus la Parlament o iniţiativă legislativă privind reorganizarea procedurii de obţinere a permisului de conducere. Proiectul de lege defineşte, în principal, profesia de examinator autorizat, aceasta putând fi exercitată, pe lângă ofiţeri şi agenţi de poliţie, de către orice persoană care obţine o autorizaţie în acest domeniu.

UDMR a motivat că acest proiect de lege a fost necesar deoarece Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar, astfel, candidaţii trebuie să aştepte luni de zile pentru a obţine o programare la proba practică, necesară pentru obţinerea permisului de conducere.

Potrivit UDMR, propunerea legislativă include şi o serie de prevederi benefice în ceea ce priveşte procedurile administrative pentru obţinerea permisului de conducere: nu ar fi obligatorie efectuarea ambelor probe în aceeaşi localitate, în sensul în care candidaţii, în funcţie de reşedinţa lor, de localitatea unde sunt angajaţi sau studiază, îşi vor putea alege un centru de examinare diferit pentru susţinerea probei. Totodată, la proba practică, instructorul ar fi obligat să fie prezent în autovehicul, să asiste candidatul pentru a supraveghea desfăşurarea examenului.

Dacă iniţiativa legislativă elaborată de UDMR va fi adoptată în Parlament, aceasta va intra în vigoare începând cu anul 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.