Senatorul USR PLUS Cristi Berea susţine că adoptarea PNDL 3 în Guvern reprezintă "şpaga" pe care Florin Cîţu o dă primarilor pentru a fi ales lider PNL, el avertizând că USR PLUS va urmări fiecare contract şi va depune plângeri penale dacă vor fi apărea nereguli.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cristi Berea a scris, vineri seară, pe Facebook că, în formula actuală, PNDL3 nu este cu nimic diferit faţă de primele două programe, prin care milioane de euro au fost puse la dispoziţia primarilor, fără a exista vreun mecanism de verificare.

"Am văzut cum s-au achiziţionat toalete de 80.000 euro bucata, becuri în valoare de 400 de lei sau s-a semnat recepţia pentru proiecte care nu au fost realizate. Nu exista urgenţă pentru adoptarea programului! Florin Cîţu a forţat această şpagă pentru primari, pentru a fi ales în fruntea partidului. Nu există mecanisme transparente de urmărire a banilor, astfel încât fiecare primar va putea să cheltuiască după propria voinţă“, a susţinut el.

El a declarat că fiecare contract semnat de primari va fi monitorizat de USR PLUS şi că vor fi depuse plângeri penale dacă vor apărea nereguli.

"Atrag atenţia fiecărui beneficiar că vom urmări atent fiecare contract semnat şi fiecare factură decontată! Vom avea pregătite plângerile penale şi nu vom ezita sa le depunem atunci când vom considera ca s-au încălcat limitele legale“, a adăugat senatorul USR PLUS Cristi Berea.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.