Liderul filialei judeţene PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, a declarat că liberalii îşi propun să câştige aproape jumătate din primăriile din judeţ, candidaţii la Primăria Iaşi şi la şefia Consiliului Judeţean urmând a fi desemnaţi de Biroul Executiv Naţional în baza sondajelor de opinie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Costel Alexe a afirmat, într-o conferinţă de presă, că, în acest moment, PNL Iaşi nu-şi propune să primească edili PSD în partid, iar în ceea ce priveşte venirea lui Mihai Chirica la liberali “nu au existat discuţii de acest gen“.

“Suntem cu cercetări sociologice în desfăşurare în municipiul Iaşi, dar şi la Paşcani şi în celelalte oraşe ale judeţului pentru a desemna candidaţii. PNL nu ia în momentul de faţă în calcul nici o venire a unui primar PSD. Considerăm că avem oameni suficient de pregătiţi care să-şi asume aceste bătălii şi să le câştige“, a spus şeful organizaţiei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe.

El a precizat că ţinta PNL Iaşi este să câştige 40-45 de primării, judeţul având 98 de localităţi.

Cât priveşte candidatul pentru Primăria Iaşi, Alexe a afirmat că deputatul Marius Bodea este candidatul PNL înscris în competiţia internă, dar că decizia finală va fi luată de Biroul Executiv Naţional.

La şefia Consiliului Judeţean va candida din partea PNL, cel mai probabil, preşedintele filialei judeţene, Costel Alexe.

“Cei care vor candida la primăriile reşedinţă de judeţ din ţară şi preşedinţia CJ vor fi desemnaţi de Biroul Executiv Naţional în urma cercetărilor sociologice. PNL va termina sondajul la finalul săptămânii următoare, urmând ca rezultatele să fie prezentate în Biroul Executiv. N-au fost discuţii nici directe, nici indirecte, indiferent de ceea ce s-a speculat, privind venirea lui Mihai Chirica la PNL.  Până la finalul lunii februarie, PNL va prezenta candidaţii pentru municipii şi pentru şefii de consilii judeţene“, a spus Costel Alexe.

Liberalul a admis că ar putea avea loc negocieri între formaţiunile de dreapta pentru o posibilă alianţă la nivelul municipiului.

“Acolo unde PNL nu are candidatul sau este nevoie pentru acel candidat de sprijinul altor forţe vom face tot ce putem pentru a câştiga. Dar nu putem începe negocierile fără să ştim care este candidatul“, a mai spus şeful filialei judeţene PNL Iaşi, Costel Alexe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.