Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, afirmă, după ce ANI a anunţat că a sesizat Parchetul General în cazul său, că după evaluarea făcută de ANI, s-a constatat că nu există aspecte ce ar fi lezat integritatea în exercitarea funcţiei de demnitate publică. ”Contrar evaluării realizate, ANI a sesizat că ar fi indicii pentru un presupus fals în declaraţii pentru că nu aş fi trecut în declaraţia mea de avere creditarea de către fosta mea soţie a firmei în care ea este unic acţionar, eu neavând nicio calitate juridică în cadrul acesteia”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În urma informaţiilor rezultate din activitatea de evaluare făcută de ANI, s-a constatat că nu există aspecte ce ar fi lezat integritatea în exercitarea funcţiei de demnitate publică, motiv pentru care ANI a concluzionat că nu sunt fapte privind integritatea sau vreun conflict de interese în urma verificării pe care a iniţiat-o. Contrar evaluării realizate, ANI a sesizat că ar fi indicii pentru un presupus fals în declaraţii pentru că nu aş fi trecut în declaraţia mea de avere creditarea de către fosta mea soţie a firmei în care ea este unic acţionar, eu neavând nicio calitate juridică în cadrul acesteia”, a afirmat Costel Alexe.
 
El a adăugat că, până la data întocmirii raportului final de evaluare al ANI, nu i s-a solicitat niciun punct de vedere ”întrucât, în urma analizării datelor, nu s-au constat încălcări în exercitarea funcţiei mele de deputat”.
 
”În întreaga mea activitate am fost transparent şi deschis în relaţia cu autorităţile şi în asumarea cu responsabilitate a funcţiilor publice pe care le-am deţinut”, a susţinut Costel Alexe.
 
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către fostul ministru al Mediului Costel Alexe, actual preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a infracţiunii de fals în declaraţii. 
 
Agenţia Naţională de Integritate arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa unor indicii referitoare la posibila săvârşire de către Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 - 5 noiembrie 2020 şi actual şef al CJ Iaşi, a infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de art. 326 din Codul Penal.
 

”Persoana evaluată nu a declarat, în declaraţiile de avere depuse în anul 2020, împrumutul în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea unei societăţi comerciale în cadrul căreia soţia acestuia deţinea calitatea de asociat şi funcţia de administrator”, explică ANI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.