Liderul USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, candidat la Primărie, susţine că va face tot ce este posibil să-l înlăture pe actualul edil Mihai Chirica, precizând că până acum oamenii din fruntea administraţiei ieşene au fost “mai interesaţi de amante şi de vile“ decât de interesele cetăţenilor. Ea a anunţat că se va întâlni luni cu Liviu Iolu, susţinut de PLUS pentru primăria Iaşi, şi că ulterior vor exista negocieri între cele două filiale, pentru stabilirea unui candidat unic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cosette Chichirău, candidat USR la primăria Iaşi, a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că primarul Mihai Chirica este “un fel de director de salubritate“, care încă n-a terminat să măture străzile Iaşiului, fără să se ocupe de proiectele mari de infrastructură.

“Primarul actual este un fel de director de salubritate. Măturatul străzilor este considerat o realizare, la fel astupatul gropilor. Avem nevoie de un primar care să se ocupe de proiectele mari ale Iaşiului şi să lucreze cu o echipă puternică de consilieri, dar şi de experţi.

Avem nevoie de proiecte pentru infrastructura mare, nu s-a mişcat încă nimic. Oamenii care au fost până acum în administraţie au fost mai interesaţi de amante şi vile decât de interesele cetăţenilor“, a spus liderul USR Iaşi, Cosette Chichirău.

Ea a declarat că vrea să câştige primăria, precizând că alianţa USR-PLUS îşi propune să aibă liste complete de candidaţi în toate localităţile judeţului Iaşi.

“În următoarele săptămâni vom stabili candidaţii comuni ai alianţei. Vom prezenta formulă completă la consiliul judeţean şi la consiliul local. Vrem să acoperim sută la sută judeţul, adică să avem liste complete peste tot. USR acoperă acum 56 de localităţi. Cu puţin efort, în următoarele luni vrem să avem sută la sută acoperire în judeţ. Ne propunem să câştigăm alegerile. Obiectivul este minim 40 la sută pe municipiu şi 30 la sută pe judeţ, iar eu îmi propun să câştig primăria. Voi face tot ce este posibil pentru a-l înlătura pe Mihai Chirica de la primărie şi pentru a instala în sfârşit, după 30 de ani, o administraţie corectă şi competentă. Primarul în funcţie a avut cinci ani de mandat şi nu a făcut lucruri importante, încă se chinuie să măture străzile“, a declarat Cosette Chichirău.

Întrebată cum va fi desemnat candidatul comun USR-PLUS la primăria Iaşi, Cosette Chichirău a declarat că se va întâlni luni cu Liviu Iolu, susţinut de PLUS pentru primăria Iaşi, şi că ulterior vor exista negocieri între cele două filiale, pentru stabilirea unui candidat unic.

“Nu am văzut proiectul lui de candidatură, ne vom întâlni mâine (luni – n.r.) să vedem cu ce idei vine pentru Iaşi. Îmi imaginez că este o candidatură serioasă, altfel m-ar fi susţinut direct. Sper ca în mai puţin de o lună să ştim numele candidatului alianţei. În prima fază vom avea o discuţie, o negociere. Eu voi prezenta proiectele noastre, Liviu Iolu îşi va prezenta atuurile lui şi vom vedea dacă din acele discuţii poate rezulta candidatul unic. Dacă da, îl anunţăm, dacă nu, atunci mergem la alte metode“, a explicat Cosette Chichirău.

În cazul în care alegerile locale se vor desfăşura într-un singur tur, USR este pregătit să susţină un candidat unic de dreapta la primărie, urmând a se purta negocieri şi cu PNL.

“Dacă nu vor fi două tururi, suntem pregătiţi să avem un candidat unic de dreapta, dar va fi o înţelegere pe proiecte. Nu suntem un partid de cumetrii şi de schimbat posturi. Dacă domnul Marius Bodea (liderul filialei municipale PNL Iaşi – n.r.) va fi candidat, vrem să ştim ce şi-ar asuma. Dacă va fi el candidatul, vreau să facă lucrurile pe care le-aş face şi eu“, a adăugat liderul USR Iaşi.

Prezent la conferinţa de presă a USR Iaşi, Moise Guran a spus că nu crede că va exista un vot în cadrul alianţei USR-PLUS pentru stabilirea candidatului comun la Iaşi, ci va fi o decizie transparentă şi democratică.

“Contează modul în care discută cele două echipe. Din această competiţie prietenoasă va ieşi o singură echipă. Oricare va fi candidatul, va fi ales de ei, iar celălalt îl va susţine pe contracandidatul din această campanie. Nu ştiu dacă se va ajunge la un vot în alianţă, situaţiile vor fi diferite de la filială la filială. Nu cred că la Iaşi va fi un vot. Vor lucra împreună şi vor decide transparent şi democratic“, a afirmat Moise Guran.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.