europarlamentarul Corina Creţu afirmă că vizita la Bucureşti a ministrului de interne din Austria, Gerhard Karner, nu face decât să demonstreze cât de politizată este tema aderării la Schengen. ”E clar că acest Guvern nu va da un vot în favoarea României. Cel puţin nu în acest an”, conchide Corina Creţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Vizita ministrului de interne din Austria nu face decât să demonstreze cât de politizată este această temă... Schengen-ul nu a fost niciodată legat de tema migraţiei, nu există în Regulamente sau în criteriile de aderare tema migraţiei, care oricum nu e o problemă a României. Este destul de deplasat pentru un ministru să justifice un vot care afectează milioane de oameni şi economia unei ţări întregi de faptul că a fost descoperită o reţea de trafic de migranţi condusă de un român. Nu poţi blama o ţară întreagă în baza unui exemplu de acest gen. Capacitatea României de a apăra graniţele externe ale Uniunii Europene nu mai poate fi pusă la îndoială, iar de 11 ani este clar că ţara noastră îndeplineşte toate criteriile pentru aderare”, afirmă Creţu.
Ea precizează că Schengen-ul nu a fost niciodată legat de tema migraţiei, ci de capacitatea României de a apăra graniţele externe.
”Este clar că din partea Austriei sunt motive politice de neînţeles. Austria are un cancelar căruia îi e frică să nu îşi piardă puterea şi a folosit această temă pentru a fi împotriva României în Consiliul JAI. Din nou, ministrul de interne român anunţă triumfalist dezgheţarea relaţiilor cu Austria. Ambasadorul român a fost retrimis demult din nou la Viena, tot pentru a fi dezgheţare relaţiile. Care sunt rezultatele acestor gesturi? Ministrul austriac de interne azi la Bucureşti declară: “Nu pot să dau o dată pentru intrarea României în Schengen”. Deci pentru mine e clar că acest Guvern nu va da un vot în favoarea României. Cel puţin nu în acest an”, conchide Corina Creţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.