Consiliul Naţional al PNL a validat, duminică, susţinerea candidaturii lui Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedintele şi pe Ludovic Orban pentru a fi desemnar premier.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Pentru susţinerea candidaturii lui Iohannis, au fost exprimate 817 voturi, din care 793 au fost pentru, iar 24 au fost declarate nule.

În ceea ce priveşte candidatul PNL la funcţia de premier, au fost exprimate 821 de voturi, din care 686 pentru Ludovic Orban, 113 pentru Viorel Cataramă, iar 23 au fost declarate nule.

Ludovic Orban a promis că PNL va veni cu un program de guvernare, dar nu scris pe picior, ci cu răspunsuri serioase, profunde, bazate pe anaize şi pe studii de impact.

El a spus că susţine o guvernare cu 14-15 ministere şi că este total împotriva ordonanţelor de urgenţă.

”Ni se cere de foarte mulţi analişti, comentatori şi foarte mulţi cetăţeni să venim cu un program de guvernare şi vom veni cu un program de guvernare, dar nu un program de guvernare scris pe picior, nu aşa un program de guvernare cum a fost programul pe care l-a prezentat actualul partid de guvernare, o colecţie de minciuni scoase din cărţile cu baronul Munchhausen. Trebuie să venim cu răspunsuri serioase, profunde, care să se bazeze pe analize, pe studii de impact, pe analiza comparativă a politicilor publice în diverse domenii în toate ţările europene, care să aibă la bază cu adevărat rezolvarea marilor probleme care există în societatea românească (…), a disfuncţionalităţilor majore, a minciunilor care se perpetuează în discursul public şi al oamenilor politici numai din dorinţa de a ascunde existenţa acestor probleme”, a afirmat Orban.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.