ALDE a organizat, sâmbătă, congres pentru alegerea noilor structuri de conducere, iar Daniel Olteanu a fost ales preşedinte. Acesta şi-a propus ca în 2024 ALDE să aibă reprezentanţi în Parlamentul European şi Parlamentul României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ALDE a organizat, sâmbătă, Congres, în cadrul căruia au votat 999 delegaţi. Moţiunea propusă de Daniel Olteanu a primit un număr de 818 voturi.

”Noul proiect ALDE înseamnă asumarea liberalismului şi a valorilor europene”, a afirmat  Daniel Olteanu, care a adăugat că ”prioritatea ALDE trebuie să fie aceea de a reprezenta vocea puternică şi credibilă a românilor dezamăgiţi de actuala majoritate parlamentară”.  

”Noul proiect ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competenţă şi coerenţă în actul guvernării. (...) Avem azi în Parlament o putere legitimată de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67%? Cine le apără lor drepturile? (...) ALDE va trebui să contribuie la aşezarea lucrurilor pe un făgaş normal”, a mai declarat noul preşedinte ALDE.

Daniel Olteanu şi-a asumat 3 obiective majore:

1) din 2024 ALDE să aibă reprezentanţi în Parlamentul European

2) triplarea numărului de aleşi locali

3) reprezentarea ALDE în Parlamentul României.

”Sunt 3 obiective de la care nu dau inapoi. Cred că suntem cu toţii de acord că, începând de azi, putem să creştem”, a mai afirmat Daniel Olteanu.

Cei 4 prim-vicepreşedinţi aleşi în urma votării moţiunii susţinute de Daniel Olteanu sunt: Claudiu Catana, Tiberiu Dekany, Tudor Ionescu şi Roxana Ţurcanu.

Funcţiile de vicepreşedinţi vor fi ocupate de: Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Huşanu, Octavian Ilişoi, Mircea Minea, Cornelia Negruţ, Ionel Petre, Raluca Roşca, Violeta Sora, Bogdan Trifan şi Florin Vizan.

ALDE are peste o mie de aleşi locali, dar nu a întrunit pragul electoral pentru a face parte din Parlament.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.