Conflictul dintre Primăria Braşov şi firma care administrează locurile de parcare continua, urmând a fi tranşat în instanţă. Primarul Allen Coliban a transmis, joi seară, un mesaj: ”Vremea firmelor de casă care prăduiesc banul public a apus”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parcările se plătesc, în instanţă ne vom recupera banii. Mesajul meu sper că este clar: vremea firmelor de casă care prăduiesc banul public a apus la Braşov! Mă voi lupta până la final pentru ca interesul braşovenilor să primeze în orice prestare de servicii”, a scris, joi seară, Allen Coliban pe Facebook.

Primăria a transmis, într-un comunicat de presă, că s-a încercat rezolvarea situaţiei pe cale amiabilă, conflictul urmând a fi tranşat de instanţă.

”În ultimele luni de zile Primăria Municipiului Braşov se află în conflict cu concesionara celor 10.200 de locuri de parcare publice, din anul 2020, respectiv firma P&P. După o serie de încercări nereuşite pe cale diplomatică de a convinge această societate comercială să lucreze în beneficiul braşovenilor, în speţă de a renunţa la programul de taxare non-stop şi de a relaxa condiţiile prin care rezidenţii îşi pot face abonamente, Consiliul Local Braşov a schimbat regulamentul. Firma a atacat hotărârea şi a câştigat în primă instanţă. Între timp, constatând o serie de nereguli grave în îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către P&P, Consiliul Local Braşov şi Primăria au decis rezilierea unilaterală a contractului”, a transmis, joi, Primăria Braşov.

Municipalitatea precizează că, deşi obligaţia firmei era, ca în 3 zile de la notificare, să predea municipalităţii administrarea automatelor şi a aplicaţiilor de plată, P&P a refuzat acest lucru, lăsând Primăria în incapacitatea de a încasa plata părcărilor.

”În urmă cu câteva zile, P&P a obţinut în prima instanţă suspendarea hotărârii Consiliului Local de reziliere a contractului, astfel că a emis un comunicat de presă prin care anunţă braşovenii că vor reporni aplicaţiile de plată a parcării. Primăria Braşov consideră că decizia instanţei vizează suspendarea prevederilor hotărârii, nicidecum a notificării de reziliere. Municipalitatea va face demersuri pe lângă Tribunalul Covasna pentru a lămuri dispozitivul hotărârii, astfel încât să ştim dacă decizia se referă strict la hotărârea de consiliu local sau şi la actele administrative ulterioare. În paralel, vom face şi recurs la această hotărâre a instanţei”, a mai transmis Primăria Braşov.

Municipalitatea se referă şi la sumele pe care firma le încasează de la braşoveni: ”În ceea ce priveşte plata serviciului de parcare, fiind vorba de parcări publice cu plată, proprietate a municipiului, coroborat cu faptul că există o notificare de reziliere a contractului, considerăm că sumele încasate se cuvin Municipiului Braşov şi vom face demersurile necesare, în instanţă, pentru a recupera aceste sume. Asigurăm braşovenii că depunem tot efortul pentru ca serviciile administraţiei publice să fie în folosul comunităţii şi că ne vom lupta până la final pentru drepturile lor”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.