Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, cere demisia şefului Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, după punerea acestuia sub control judiciar, social-democraţii precizând că iau în calcul să nu mai voteze niciun proiect propus de Costel Alexe în plenul CJ. "Demisia este singura soluţie pentru ca banii publici să poată fi gestionaţi fără să existe suspiciuni. Este ca şi cum am pune acum lupul paznic la oi. Penalii trebuie să îşi vadă de dosarele lor, nu să cheltuiască banii ieşenilor", susţine Popa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei judeţene Iaşi a PSD, senatorul Maricel Popa, califică drept inacceptabil ceea ce se petrece la Iaşi şi cere demisia şefului CJ, liberalul Costel Alexe, după ce DNA l-a plasat sub control judiciar.

"Curg dosarele penale pentru preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Iaşului şi alţi acoliţi penelişti. Costel Alexe tocmai a fost înştiinţat de DNA că este inculpat în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi a fost plasat sub control judiciar. Dacă mai are măcar o fărâmă de onoare şi decenţă trebuie să îşi dea imediat demisia din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Ajunge cu minciunile, ipocrizia şi hoţia. Demisia este singura soluţie pentru ca banii publici să poată fi gestionaţi fără să existe suspiciuni. Este ca şi cum am pune acum lupul paznic la oi. Penalii trebuie să îşi vadă de dosarele lor, nu să cheltuiască banii ieşenilor”, afirmă şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

Totodată, preşedintele PSD Iaşi anunţă că va discuta cu grupul consilierilor judeţeni social-democraţi despre posibilitatea ca aceştia să nu mai voteze niciun proiect de hotărâre propus de Costel Alexe.

"Vom analiza posibilitatea ca, începând cu următoarele şedinţe ale Consiliului Judeţean, grupul consilierilor judeţeni să nu mai voteze niciun proiect de hotărâre propus de Alexe. De asemenea, trebuie clarificată pentru ieşeni măsura controlului judiciar. Ce înseamnă? Va trebui să meargă Alexe la poliţie zilnic să dea cu subsemnatul, va avea voie să intre în contact cu reprezentanţi ai ministerelor? Va avea voie să mai intre în ministerul Mediului? În aceste condiţii, îşi va mai putea exercita Costel Alexe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi? Cred că un pas în spate este singurul lucru pe care îl mai poate face pentru ieşeni”, susţine Maricel Popa.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, fostul ministru al Mediului Costel Alexe, a anunţat că a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare. El a afirmat că s-a autosuspendat de la conducerea PNL Iaşi. Reprezentanţii DNA au precizat că Alexe a fost pus sub control judiciar până în 25 iunie, alături de o persoană din conducerea unei societăţi comerciale cu activitate în siderurgie, cei doi având, între altele, obligaţia de a nu părăsi ţara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.