Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat, vineri, act de demisia lui Cristian Mituleţu-Buică din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Demisia îşi produce efectele din 13 februarie. Cele două Camere ale Parlamentului vor avea plen pe 21 februarie, iar pe ordinea de zi se vor afla alegerea noului preşedinte AEP, alegerea preşedintelui CNA şi a consilierului de conturi şi vicepreşedinte pentru Autoritatea de audit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Până la alegerea noului preşedinte AEP, atribuţiile vor fi exercitate de vicepreşedintele Vajda Zsombor. 
 
Pentru AEP şi Autoritatea de audit, termenul pentru depunerea candidaturilor este 17 februarie, iar pentru rapoarte, 21 februarie.
 
Pe 11 ianuarie, preşedintele AEP Constantin Mituleţu-Buică a demisionat din această funcţie. Decizia sa a venit după ce Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în cazul său, acuzându-l de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale.
 

Chestionat de News.ro despre angajarea cumnatei sale, Buică a precizat că aceasta a fost „legală şi morală”.

Referitor la acţiunile ANI, Buică a explicat că este vorba „doar o sesizare cu privire la o suspiciune şi nu o constatare”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.