Comitetul Liderilor din Senat a respins cererea USR de discutare în regim de urgenţă a propunerii legislative a USR de eliminare a amenzilor ca urmare a aplicării prevederilor din OUG 129/2021, arată partidul într-un comunicat de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislative a USR ar fi prevenit abuzurile autorităţilor publice faţă de cetăţeni şi ar fi dus la anularea amenzilor contravenţionale stabilite prin procese-verbale de constatare din OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România, neachitate până la data intrării în vigoare a propunerii USR.

„Felul în care a fost gândit şi implementat OUG 129/2021 este o tâlhărie şi nu are nimic de a face cu combaterea pandemiei. Faptul că, parcă dinadins, datele dispar după 15 zile din serverele autorităţilor, iar oamenilor nu li se trimite niciun mail de confirmare a completării PLF-ului în momentul în care o fac arată că cei care au gândit şi implementat aplicaţia au avut în vedere amenda şi banii şi nu s-au gândit nicio clipă la oameni. Este încă un abuz al statului faţă de cetăţenii oneşti, o măsură clasică de formă fără fond, stat care doar vrea să ia cu japca banul din buzunar oamenilor corecţi şi care au completat formularele”, a afirmat liderul senatorilor USR Radu Mihail, potrivit sursei citate.

De asemenea, propunerea legislativă a USR măreşte perioada de stocare a formularului PLF la şase luni, pentru a se preveni ştergerea datelor înainte ca o persoană să fie sancţionată contravenţional pentru necompletarea formularului PLF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.