Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Titus Corlăţean va fi vicepremier în locul lui Birchall, iar Rodica Nasar îl înlocuieşte pe Codrin Ştefănescu ca secretar general, conform deciziilor luate marţi în Comitetul Executiv al PSD şi anunţate de premierul Viorica Dăncilă. Gabriela Firea a anunţat marţi, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că a revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent ale partidului. Deputatul Marcel Ciolacu a fost validat marţi în CEx al PSD ca propunere la conducerea Camerei, el spunând că există voturi suficiente pentru validarea sa în funcţie. Social-democratul Şerban Nicolae a declarat, marţi seară, la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv că se mai gândeşte dacă va candida pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PSD. Întrebat dacă Codrin Ştefănescu mai are un viitor în PSD după ce a fost revocat din funcţia de secretar general, Nicolae a spus: ”Da, categoric”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dăncilă: Guvernul nu a dat legi care să afecteze justiţia. Nu a fost o impunere în a da aministia şi graţierea. Nu am avut niciodată pe masa guvernului un astfel de document
CITEȘTE ȘI Dăncilă, întrebată dacă crede în statul paralel: Eu nu am vorbit de statul paralel; nu că nu ar exista, nu ştiu eu despre acest lucru
CITEȘTE ȘI Dăncilă anunţă că va discuta la Bruxelles în legătură statutul PSD în Partidul Socialist European: Vrem să rămânem în grupul socialiştilor, dar nu ne vom duce să ne rugăm, ne vom duce şi vom susţine acest lucru cu demnitate

 

Dăncilă: Am supus la vot rămânerea la guvernare/ Dspre miniştrii nominalizaţi: Aş vrea ca observaţiile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate
"Am discutat despre alegerile europarlamntare şi am luat decizii importante. Aşa cum am spus în cursul zilei de astăzi este importantă unitatea, să înţelegem unde s-a greşit, este important să ne strângem toţi, să ne unim forţele pentru a merge mai departe. Gabriela Firea a fost  votată preşedinte interimar al PSD Bucureşti. A fost votată vicepreşedinte al PSD.  Am avut discuţii privind susţinerea ca lider al europarlamentarilor PSD a lui Dan Nica. Am supus votului funcţia de preşedinte executiv şi a fost votat în unanimitate Paul Stănescu, dar şi cea de secretar general, a fost Rodca Nassar sngura propunere, votată în unanimitate", a declarat Dăncilă.. 
 
Ea a precizat că a  supus la vot  rămânerea la guvernare.
"Cu o singură excepţie toţi colegii au coniderat că nu trebuie să amestecăm voturile pentru că i-am dezamăgi pe cei care ne-au votat în 2016. Dacă nu vom putea susţine acest lucru la o moţiune, este evident că va trebui să renunţăm la guvernare", a declarat Dăncilă.
 
Premierul a nunţat că la Justiţie a fost nominalizată Ana Birchall, la Fonduri Europene – Roxana Mânzatu, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni – Natalia Intotero, iar vicepremier pentru parteneriate strategice – Titus Corlăţean, pentru experienţa pe care o are". 
 
Ea a spus că nu s-a discutat despre remaniere.
"Obiectivul a fost să avem pe cei care trebuie să ocupe portofoliile unde avem interiimat pentrun că se termină şi Guvernul trebuie să funcţioneze", a subliniat premierul.
 
Întrbată dacă miniştrii propuşi vor fi acceptaţi de prşeedintele Iohannis, Viorica Dăncilă a răspuns: "Aş vrea ca observaţiile domnului preşedinte să ţină de legalitate şi nu de oportunitate. O să sun la domnul preşedinte şi sper să lase la o parte campania electorală şi să dea un răspuns care ţine de legalitate".
 
"A fost un comitex executiv care a durat foarte mult, dar de la acest CEX s-a plecat cu un mesaj de unitate, de deschidere a partidului pentru toţi cei care vor să ni se alăture, un mesaj de dialog, iar decizile vor fi pliate pe ce aşteaptă oamenii de la noi", a spus Dăncilă.
 
Şerban Nicolae, întrebat dacă îşi va depune candidatura pentru şefia PSD: Mă mai gândesc. Codrin Ştefănescu, revocat din funcţia de secretar general

Social-democratul Şerban Nicolae a declarat, marţi seară, la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv că se mai gândeşte dacă va candida pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PSD. Întrebat dacă Cosrin Ştefănescu mai are un viitor în PSd după ce a fost revocat din funcţia de secretar general, Nicolae a spus: ”Da, categoric”.

Şerban Nicolae a fost întrebat, marţi seară, dacă îşi va depune candidatura la congres pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PSD şi a spus că se mai gândeşte.

Întrebat cum vede revenirea Gabrielei Firea în structurile de conducere ale partidului, Şerban Nicolae a spus: Eu în general am fost împotriva excluderilor. De principiu, nu sunt fanul măsurilor extreme. Poate să greşească cineva, poate să aprecieze greşit într-un anumit moment, dar asta cu excluderile, cu înlăturatul nu mi se pare o soluţie corectă”.

Totodată, Şerban Nicolae a fost întrebat dacă Codrin Şefănescu mai are viitor în PSD şi a răspuns ”Da, categoric”.

Ciolacu, propus la conducerea Camerei: Avem voturi suficiente. Am avut discuţii azi la grup, colegii au venit cu această propunere

Deputatul Marcel Ciolacu a fost validat marţi în CEx al PSD ca propunere la conducerea Camerei, el spunând că există voturi suficiente pentru validarea sa în funcţie.

"Avem voturi suficiente. Nu am vorbit cu Pro România. Am avut discuţii azi la grup, colegii au venit cu această propunere", a declarat el după şedinţa conducerii PSD.

Opoziţia o susţine pe Raluca Turcan pentru postul rămas vacant după condamnarea lui Liviu Dragnea.

- "S-a terminat şedinţa de Comitet Executiv. Am revenit în Comitetul Executiv şi în Biroul Permanent. A fost un vot în unanimitate în Cex pentru a reveni pe aceste poziţii", a precizat Firea la ieşirea de la şedinţa Comitetului Executiv, spunând că Viorica Dăncilă va face mai multe precizări în legătură cu deciziile CEx.

Ea a avut o dispută cu un protestatar căruia i-a spus că ştie cine îl plăteşte şi că este plătit de un candidat care s-a aflat pe lista pentru europarlamentare a unui partid politic.

Analizez şi să renunţ la ceea ce am anunţat la unul dintre CEX-urile de anul trecut, atunci când ca un gest de onoare mi-am dat demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti şi din funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional, funcţia de la Ilfov - doar aceea fiindu-mi luată cu forţa la propunerea preşedintelui de la acel moment al partidului (...) Deocamdată am spus că mă gândesc, analizez dacă revin asupra acelor demisii. (...) Cât despre posibile alte candidaturi, nu am discutat pentru că nu era nici locul, nici momentul", a declarat, marţi după-amiază, Gabriela Firea, după o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.