Liderii PSD s-au reunit, luni, la Palatul Parlamentului, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute despre propunerile pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), dar şi ”chestiuni interne”. Înaintea şedinţei, Liviu Dragnea a spus că va fi ”o şedinţă din păcate neplăcută, dar necesară” şi a dat de înţeles că vor fi mai multe propuneri de excluderi din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Va fi o şedinţă din păcate neplăcută, dar necesară”, a spus Dragnea, iar întrebat dacă va face propuneri de excluderi din partid, el a răspuns: ”O să propunem mai mulţi, ca să închidem toată această perioadă în care unii colegi au uneltit, negociat pentru ca Guvernul PSD să pice”.

CITEȘTE ȘI Liderul PSD Vaslui: Nu voi vota pentru nicio excludere

Printre numele vehiculate vizate de excludere sunt Adrian Ţuţuianu, Marian Neacşu, Ion Mocioalcă.

CITEȘTE ȘI Adrian Ţuţuianu: Nu plec nicăieri, nici în alt partid, nici din PSD cât timp am sprijinul colegilor de la Dâmboviţa şi semnatarilor scrisorii
Robert Negoiţă: Se vorbeşte despre excluderi într-un mod greşit, nu cred că suntem în situaţia în care să facem aşa ceva
CITEȘTE ȘI Robert Negoiţă: Se vorbeşte despre excluderi într-un mod greşit, nu cred că suntem în situaţia în care să facem aşa ceva

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit la Palatul Parlamentului, în sala grupului PSD “Ovidiu Şincai”. 

Discuţiile vor viza şi propunerile pentru Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). Vicepremierul Viorel Ştefan a anunţat că s-a înscris în cursa pentru conducerea ASF, alături de alţi şase candidaţi, în condiţiile în care mandatul actualei conduceri expiră în această lună. Conform informaţiilor vehiculate în spaţiul public, Viorel Ştefan ar fi vizat de remanierea pe care o pregăteşte premierul Viorica Dăncilă. 

Aceasta, însă, nu participă la CExN, aflându-se în turneu în Sultanatul Oman şi Statul Qatar, până joi. De aceea, cel mai probabil, liderii social-democraţi nu vor discuta despre remaniere. 

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a anunţat de duminică seara că la şedinţă se vor discuta şi ”chestiuni interne”.

”Vom avea o discuţie serioasă, bărbătească, aplicată. Vom lua nişte decizii”, a spus, duminică, la Antena 3, Codrin Ştefănescu, întrebat fiind dacă se va discuta despre excluderea din partid a contestatarilor liderului Liviu Dragnea.

Codrin Ştefănescu a afirmat că el personal va cere lămuriri de la Adrian Ţuţuianu, în urma declaraţiilor pe care acesta le-a făcut despre membrii partidului şi care au ajuns în spaţiul public. 

La rândul său, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu a confirmat că vor fi două Comitete Executive ale PSD, unul politic şi unul pentru remaniere, spunând şi că luni are loc cel politic.

De asemenea, întrebată dacă vor fi excluderi, ea a spus: "Este foarte posibil".

Întrebată şi dacă există persoane din partid cu care preşedintele PSD nu mai poate colabora, Vasilescu a spus că nu este vorba despre asta. "Nu este vorba de preşedintele PSD dacă mai colaborează bine, este vorba de ce se întâmplă în Parlamentul României. Adică nu putem să fim şantajaţi din propriul nostru partid, de colegi care, dacă sunt supăraţi că au pierdut o funcţie... ", a declarat Vasilescu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi ea aflată pe lista contestatarilor din PSD, nu va participa la şedinţă, fiind în vizită oficială la Madrid. 

Întrebată, vineri, dacă îi este teamă de o posibilă excludere din partid, Gabriela Firea a spus că îi este teamă doar de Dumnezeu şi că, în plus, doar a făcut declaraţii despre o persoană, neaducând astfel prejudicii partidului.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.