Comitetul Executiv Judeţean al PSD Iaşi nu a decis, vineri, nicio sancţiune pentru liderul organizaţiei, Mihai Chirica, după declaraţiile critice ale acestuia la adresa şefilor PSD de la centru. Chirica a declarat că PSD Iaşi este o organizaţie unită şi că ”ordonanţa şi ministrul Justiţiei nu mai sunt”, ceea ce ”confirmă” că a avut dreptate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul reuniunii de vineri seară a Comitetului Executiv al PSD Iaşi, care a durat trei ore, mai mulţi primari social-democraţi din judeţ i-au cerut explicaţii lui Mihai Chirica pentru declaraţiile acestuia din ultimele zile, însă niciun participant nu a pus în discuţie eventuale sancţiuni pentru şeful PSD Iaşi.

”Au fost primari care i-au cerut socoteală, dar nu s-a supus la vot nimic. Chirica rămâne liderul PSD Iaşi, nu se pune problema excluderii lui din partid”, au declarat, pentru News.ro, surse din PSD Iaşi.

La rândul său, Mihai Chirica a afirmat la finalul reuniunii că există o tensiune acumulată la nivel naţional, dar că a explicat colegilor săi luările sale de poziţie din ultimele zile.

”Am explicat poziţionarea mea, precum şi faptul că nu urmăresc niciun scop, nu urmăresc funcţii la nivel naţional. PSD Iaşi şi-a arătat unitatea in totalitate, le-am mulţumit că au venit. Această solidaritate nu este un cec în alb, ci este firească, de comunicare şi colaborare. Susţinem programul de guvernare al PSD, susţinem în totalitate acest guven. Şi ordonanţa şi ministrul Justiţiei nu mai sunt, se confirmă că am avut dreptate. Mulţi credeau că e poziţie contrară, că e vorba de o dirijare a lui Chirica de alte cheiţe. Nu e vorba de aşa ceva, ci este o atitudine demnă”, a spus Mihai Chirica.

Liderul PSD Iaşi a mai spus că unul dintre membrii Comitetului Executiv a fost prins de colegii săi în timp ce înregistra şedinţa, iar această atitudine va fi discutată în şedinţa viitoare a BPJ a organizaţiei.

”Un membru a înregistrat şedinţa, vom lua în discuţia BPJ această atitudine. A dat dovadă de umor negru”, a precizat Mihai Chirica.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la Parlament, că organizaţia de Iaşi va decide în privinţa excluderii lui Mihai Chirica din partid, parlamentarii şi edilii de acolo susţinând în continuare Guvernul Grindeanu şi conducerea partidului.

De asemenea, întrebat dacă Mihai Chirica riscă să fie exlcus din PSD, Liviu Dragnea a spus: ”Asta trebuie să hotărască organizaţia de acolo. Poate îşi doreşte asta, dar nu vreau să discut subiectul acum”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.