Comisiile Senatului au termen data de 13 aprilie pentru elaborarea raportului la OUG privind interceptările, a decis, luni, Biroul Permanent al Senatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent, că Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind interceptările urmează să fie trimisă pentru avize la comisiile de apărare, muncă şi drepturile omului.

Totodată, comisiile juridică şi pentru libertăţi civile urmează să elaboreze raportul pe această ordonanţă, având termen data de 13 aprilie, a mai anunţat Chelaru.

Termenul pentru adoptarea tacită în Senat este 4 mai.

”S-a stabilit termen 6 aprilie pentru comisiile de aviz: Comisia pentru apărare, Comisia pentru Muncă şi Comisia pentru drepturile omului şi 13 aprile termen pentru cele două comisii raportoare, respectiv Comisia juridică şi Comisia pentru constituţionalitate şi libertăţi civile. Din acest punct de vedere, am făcut o analiză serioasă şi a termenelor, pentru că suntem obligaţi în 30 de zile să prezentăm în plen un raport, termenul de adoptare tacită este 4 mai”, a declarat Chelaru, adăugând că este convins că la începutul lunii viitoare va fi finalizat raportul.

Întrebat dacă preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cerut un vot pentru ca OUG privind interceptările să nu intre încă în dezbaterea comisiilor, Chelaru a negat, precizând că nu a fost nicio discuţie pe această temă.

”Ordonanţa se verifică în comisiile de specialitate sub aspectul constituţionalităţii şi după aceea sub aspectul corectitudinii textului. Nu s-a discutat până în prezent o decizie politică, cred că la niciun partid, ceea ce interesează este ca ea să nu aducă atingere drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi garanţiilor acestora, dar să asigure, în acelaşi timp, desfăşurarea în mod corect şi legitim a anumitor activităţi specifice unor instituţii ale statului”, a arătat Chelaru.

Totodată, el a precizat că există ”şi între colegi” ideea respingerii ordonanţei şi a promovării unui act normativ nou.

”Există şi răspunsuri că s-ar putea crea o perioadă, un hiatus din acesta legislativ. Cred că noi (parlamentarii - n.r.) avem acum obligaţia să ne aplecăm foarte serios şi să găsim soluţia cea mai bună, cu respectarea în integralitate a drepturilor şi libertăţilor fundamentale. (...) Cred că toate instituţiile statului care au atribuţii în domeniu trebuie să-şi exercite atribuţiile numai în limitele legale care le-au fost stabilite”, a precizat Chelaru.

Forul decizional la această OUG este Camera Deputaţilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.