Comisiile reunite juridice au termen şapte zile pentru a emite raportul în privinţa scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis care vizează referendumul pe Justiţie, potrivit unei decizii a Birourilor Permanente Reunite, a anunţat deputatul USR Nicuşor Dan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„S-a dat termen Comisiilor reunite juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor de şapte zile pentru a forma un punct de vedere. Apoi, sesizarea preşedintelui va veni în plenul reunit pentru a fi discutată. USR evident că susţine acest demers”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat ce au decis Birourile permanente reuninte în privinţa scrisorii preşedintelui Klaus Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

"Marţi, 24 ianuarie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a declanşat, în conformitate cu prevederile art. 90 din Constituţia României, procedura privind organizarea unui referendum naţional prin care poporul să-şi exprime voinţa cu privire la următoarea problemă de interes naţional: Continuarea luptei împotriva corupţiei şi asigurarea integrităţii funcţiei publice", anunţa Administraţia Prezidenţială.

Scrisoarea pe tema referendumului a fost transmisă preşedinţilor celor două Camere, solicitând consultarea Parlamentului cu privire la problema sus menţionată.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de către preşedinte. În cazul în care termenul de 20 de zile este depăşit, procedura de consultare se consideră a fi îndeplinită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.