Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii a avizat, luni, favorabil, cu un amendament respins, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2023 pentru SRI. Au fost cu şapte voturi “pentru”, un vot „împotrivă” şi o „abţinere”. Bugetul SRI are alocată, pentru anul viitor, suma de 3.928.093 mii lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit comunicatului de presă al Comisiei, comparativ cu bugetul anului anterior, pentru anul curent, alocaţiile de la bugetul de stat sunt mai mari cu 21,68%. Dintre acestea, cheltuielile de personal au fost majorate cu un procent de 7,34%, iar cheltuielile de întreţinere şi funcţionare ale SRI au crescut cu 0,88%.

De asemenea, SRI gestionează proiecte cu finanţare externă nerambursabilă în valoare de 250.000 mii lei şi prin PNRR în sumă de 237.048 mii lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.