Comisia parlamentară specială pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe a avut spre dezbatere şi avizare proiectul de buget al SIE, la care au participat reprezentanţii SIE şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice. Preşedintele Comisiei SIE Mihai Weber a declarat că, în urma analizei proiectului de buget al SIE a reieşit că este „un buget echilibrat şi realist, în concordanţă cu liniile trasate de CSAT, răspunzând situaţiei geopolitice actuale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Au fost supuse dezbaterii programul privind eliminarea ameninţărilor externe la adresa statului roman, sprijinirea promovării intereselor României în străinătate, combaterea acţiunilor şi activităţilor privind terorismul şi crima organizată internaţională, precum şi strategia în domeniul investiţiilor care are în vedere, printre altele, continuarea şi dezvoltarea programului de modernizare şi de înnoire a unor obiective existente şi consolidarea capacităţilor tehnice de acţiune ale instituţiei”, arată comunicatului de presă al Comisia parlamentară specială pentru controlul  activităţii SIE.

La şedinţă, a fost subliniat că evoluţia situaţiei internaţionale a impus reanalizarea şi prioritizarea continuă a direcţiilor de acţiune şi implicit a necesităţilor de finanţare ale Serviciului de Informaţii Externe, fondurile anuale puse la dispoziţie prin lege având un impact semnificativ asupra rezultatelor activităţii specifice.

„În concluzie, în calitate de preşedinte al Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activităţii SIE, pot declara că, în urma dezbaterilor avute de membrii comisiei cu reprezentanţii SIE şi ai Ministerului Finanţelor, analizând proiectul de buget al SIE, a reieşit că este un buget echilibrat şi realist, în concordanţă cu liniile trasate de CSAT, răspunzând situaţiei geopolitice actuale”, a afirmat deputatul PSD Mihai Weber, potrivit sursei citate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.