Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei a abrogat literele d) şi g) din articolul 112 indice 1 din Codul penal, în sensul că pentru spălarea banilor sau constituirea unui grup infracţional nu se mai dispune confiscarea extinsă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La articolul 112 indice 1 din Codul penal s-a decis faptul că pentru infracţiunea de spălare a banilor sau constituirea unui grup infracţional organizat nu se mai dispune confiscarea exitinsă.

De asemenea, la articolul privind confiscarea extinsă au fost introduse două noi alineate propuse de CSM şi preluate de PSD, care spun: “Sunt supuse confiscării în condiţiile prezentului articol şi: bunurile transferate de către persoana condamnată unui membru de familie, dacă acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască că scopul transferului este evitarea confiscării sau dacă transmisiunea s-a realizat cu titlu gratuit; bunurile transferate de către persoana condamnată unei persoane juridice asupra căreia deţine controlul;  bunurile transferate de persoana condamnată către un terţ dacă din împrejurări concrete rezultă că acesta a cunoscut sau trebuia să cunoască că scopul transferului este evitarea confiscării.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.