Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, transmite un mesaj de Ziua Naţională, în care subliniază că, în acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocări la nivel internaţional şi regional, doreşte să reafirme ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comănescu menţionează în mesaj că Ziua Naţională a României reprezintă un reper fundamental al identităţii poporului român, fiind, an de an, prilejul de aniversare a momentului istoric al Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, realizate prin dragostea de ţară, devotamentul, perseverenţa şi sacrificiul înaintaşilor noştri, care au făcut posibilă atingerea idealului suprem de unitate al naţiunii române.

”Capacitatea de a furniza predictibilitate, încredere şi stabilitate într-o regiune cu tensiuni şi riscuri diverse profilează astăzi ţara noastră ca partener respectat şi credibil în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. În acest moment aniversar, la finalul unui an deosebit de complex, cu numeroase provocări la nivel internaţional şi regional, doresc să reafirm ataşamentul României pentru principiile dreptului internaţional, pentru promovarea respectului reciproc, a bunei înţelegeri, deschiderii către dialog, a valorilor multiculturalismului, care stau la baza profilului internaţional al României şi a acţiunii sale externe”, subliniază ministrul Afacerilor Externe.

Lazăr Comănescu precizează că demersurile diplomaţiei româneşti vor continua la fel de hotărât pentru a consolida statutul ţării noastre la nivel internaţional, contribuţia şi prezenţa constantă a României la eforturile comune pentru o lume mai sigură şi mai paşnică, pentru a răspunde aşteptărilor cetăţenilor români, pentru a ne promova cultura, tradiţiile şi identitatea.

”În această zi aniversară, adresez mulţumirile mele şi ale colegilor mei tuturor românilor din ţară şi din străinătate care, prin activitatea lor de zi cu zi, prin valorile care le călăuzesc viaţa, contribuie la progresul şi promovarea României. La mulţi ani tuturor românilor! La mulţi ani, România!”, încheie ministrul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.