Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă, luni, că ANI nu avea cu ce să o ”prindă”, întrucât a respectat legea. Ea a precizat că nu are nicio problemă ca Parchetul şi prefectul să verifice toate documentele pe care le vor solicita şi susţine că demersul ANI este o încercare de hărţuire a sa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce”, a scris, luni, pe Facebook, Clotilde Armand.  

Aceasta afirmă că a citit comunicatul ANI, dar că a respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟. 

”Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare şi autorităţile competente care ne-au transmis că totul este corect. Ştiţi, nu facem nimic de capul nostru”, a mai transmis primarul din Sectorul 1.  

Aceasta susţine că a răspuns de fiecare data solicitărilor ANI şi a depus un punct de vedere însoţit de documente justificative care arată legalitatea activităţilor pe care le-a desfăşurat în calitate de primar al Sectorului 1 Bucureşti.  

”N-am primit niciun răspuns şi mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar”, susţine Clotilde Armand.  
Potrivit acesteia, la art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003 se arată că ”nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile”.  

De asemenea, art. 16 din Legea nr. 153/2017 arată că ”(2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%”.  

”Mă bucur că autorităţile sunt vigilente şi că îşi fac treabă. Ştiam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărţuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul şi Prefectul să verifice actele şi le vom pune la dispoziţie toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeţi acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL şi să ţipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Niciun pas înapoi”, a mai scris pe Facebook primarul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.