Candidata USB la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat, pe Facebook, că a depus o nouă contestaţie la Biroul Electoral al Sectorului 1, document de 11 pagini ce include o cerere de intervenţie în interes propriu şi cu o excepţie de neconstituţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişi pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur”, a anunţat Clotilde Armand.

Ea reclamă faptul că, în eventualitatea validării mandatului contracandidatului său de la PSD, Dan Tudorache, acesta va avea o reprezentativitate foarte redusă.

”Noi luptăm pentru reprezentativitate. Nu ne convine că o mână de oameni confiscă puterea cu anumite legi, cu reprezentanţii lor în birourile electorale unde sunt doar reprezentanţi ai partidelor politice. Aceasta este una dintre metodele prin care vom acţiona şi în viitor astfel încât clasa politică să ne reprezinte”, a afirmat Clotilde Armand.

Preşedintele USB, Nicuşor Dan a anunţat, miercuri, că va cere Autorităţii Electorale Permanente să permite accesul la sacii cu buletine de vot pentru a putea fi verificat modul în care au fost numărate voturile pentru Clotilde Armand, candidata partidului la Primăria Sectorului 1.

”Vom face o cerere de informaţii publice către Autoritatea Electorală Permanentă astfel încât să vedem toţi sacii, cu toate semnăturile şi vrem ca pe viitor să devină o procedură după vot”, a declarat Nicuşor Dan, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Dan a precizat că ar trebui ca cei care concurează în alegeri să poată compara conţinutul sacilor cu buletine de vot cu procesele-verbale încheiate în secţiile de votare.

În paralel, Uniunea Salvaţi Bucureştiul continuă demersurile în justiţie pentru a obţine renumărarea voturilor în 18 secţii de votare din sectorul 1. ”Vom cere judecătorilor de la Judecătoria Sectorului 1 să dispună renumărarea voturilor”, a spus Nicuşor Dan. Acesta susţine că USB nu cere un lucru extraordinar, el amintind că şi la ultimele alegeri prezidenţiale din Statele Unite s-a dispus renumărarea voturilor din statul California. ”Nimeni n-a spus că-i o problemă de democraţie în Statele Unite”, a spus liderul USB. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.